Μόναχο: Διαμαρτυρία γονέων στο προξενείο για τη στέγαση του Ελληνικού Σχολείου «Αριστοτέλης»

Share:

Άμεση παρέμβαση του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη ζητούν με κινητοποιήσεις, παραστάσεις και συγκεντρώσεις στο Γενικό Προξενείο Μονάχου οι γονείς των μαθητών του Ελληνικού Σχολείου «Αριστοτέλης» που βρίσκεται στη γερμανική πόλη.

Οι γονείς έχουν ζητήσει επανειλημμένα να ενημερωθούν για την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος που αντιμετωπίζει το σχολείο, το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη σχολική μονάδα εκτός ελληνικής επικράτειας.

Το συγκεκριμένο σχολείο στεγάζει περίπου 400 μαθητές δημοτικού και γυμνασίου και άλλους τόσους που επισκέπτονται τα εβδομαδιαία τμήματα ελληνικής γλώσσας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ελληνικά σχολεία στη Βαυαρία επιδοτούνται με ποσοστό άνω του 70% από τη βαυαρική κυβέρνηση.

Μάλιστα, σήμερα, το μεσημέρι της Τετάρτης, ομάδα γονέων είχε συγκεντρωθεί στον προαύλιο χώρο του Γενικού Προξενείου Μονάχου, αλλά αναγκάστηκαν να μετακινηθούν στο απέναντι πεζοδρόμιο μετά από παρέμβαση της αστυνομίας,  την οποία κάλεσε ο γενικός πρόξενος, Βασίλειος Γκουλούσης. «Δεν θα φύγουμε από εδώ, αν δεν επικοινωνήσουμε απ΄ευθείας με το υπουργείο Παιδείας», είπαν στην ΕΡΤ.

Οι γονείς ζητούν την παρέμβαση Πιερρακάκη, καθώς ο γενικός πρόξενος και η υφ. Παιδείας δήλωσαν «αναρμόδιοι»

Αντίστοιχη κινητοποίηση είχαν πραγματοποιήσει και την περασμένη Δευτέρα, αλλά το μόνο που απέσπασαν ήταν η δήλωση υπαλλήλου του Προξενείου ότι «ο γενικός πρόξενος είναι αναρμόδιος» για το θέμα, μολονότι όλα τα μισθωτήρια συμβόλαια φέρουν την υπογραφή του εκάστοτε γενικού προξένου.

«Αναρμοδιότητα» δήλωσε όμως και η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, όπως είπε στην ΕΡΤ η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του σχολείου, Ηρώ Κωστράκη.

Για το λόγο αυτό, οι γονείς ζητούν την παρέμβαση του ίδιου του υπουργού Κυριάκου Πιερρακάκη για την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος του σχολείου.

 

Το σχολείο θα πρέπει να μετακομίσει

Το σχολείο μπορεί να παραμείνει στο σημερινό κτήριο μέχρι τον Ιούλιο του 2025. Αλλά για την περαιτέρω παραμονή του εκεί έπρεπε ήδη να υπογραφεί επιμήκυνση του συμβολαίου τον Ιούλιο του 2023, το οποίο δεν έπραξε το Γενικό Προξενείο Μονάχου. Η διαπραγμάτευση για νέο συμβόλαιο, που ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο με τον ιδιοκτήτη του συγκροτήματος, δεν έχει ευοδωθεί μέχρι στιγμής τουλάχιστον.

Η αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων για σχολικό κτήριο είναι δύσκολη στην ακριβή αγορά ακινήτων του Μονάχου και η μετατροπή άλλου κτιρίου σε σχολική μονάδα θα είναι κοστοβόρα.

Για το λόγο αυτόν, οι γονείς ανησυχούν ότι το σχολείο «Αριστοτέλης» θα βρεθεί «στον αέρα» μετά τη λήξη του σημερινού συμβολαίου. Για το λόγο αυτό ζητούν υπεύθυνη ενημέρωση από το ελληνικό υπουργείο Παιδείας για την πορεία του ζητήματος.

Πηγή: ertnews.gr/Ανταπόκριση: Γιώργος Παππάς

pontosnews.gr

Previous Article

Έμεινε «ανάπηρη»… η πρώτη Αμερικανίδα που μήνυσε την AstraZeneca για το εμβόλιο

Next Article

Ομαδική Μήνυση για την Πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια