Μόνο τα Χριστούγεννα και τα Θεοφάνεια ανοικτές οι Εκκλησίες στην Κύπρο

Share:

Δυστυχώς  η κυβέρνηση Αναστασιάδη κατήργησε το Άγιο Δωδεκαήμερο και απαγόρευσε την συμμετοχή πιστών στην Πρωτοχρονιάτικη Θ. Λειτουργία, εορτή του Μ. Βασιλείου και Δεσποτική Εορτή.  

Συνήλθε στις 22/12 το πρωί το Υπουργικό Συμβούλιο, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, όπου συζητηθήκαν οι χαλαρώσεις ενόψει και των Χριστουγέννων.

Κατά την συνεδρία ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου παρουσίασε στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου τις θέσεις της επιστημονικής ομάδας επί του θέματος.

Δεν συστήνεται χαλάρωση των μέτρων που ισχύουν. Ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει αυξημένος, είπε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υγείας.

Το Υπουργικό Συμβούλιο τα ακόλουθα:

Παρατείνονται τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στις 9 Δεκεμβρίου 2020 μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου 2021. Η κατάσταση θα αξιολογείται τακτικά από τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή.

Στις 24 Δεκεμβρίου 2020 θα επιτρέπεται η κυκλοφορία μέχρι την 11 μ.μ. και την παραμονή Πρωτοχρονιάς θα επιτρέπεται μέχρι την 1 π.μ. και παραμένει ο περιορισμός των 10 ατόμων σε συναθροίσεις εντός οικιών, περιλαμβανομένων των ανήλικων.

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη των πιστών για εκκλησιασμό και δεδομένου ότι θα εφαρμοστεί αυστηρά το πρωτόκολλο, σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, μόνο για τις 25 Δεκεμβρίου 2020 και την 6η Ιανουαρίου 2021, επιτρέπεται η λειτουργία χώρων θρησκευτικής λατρείας στην παρουσία πιστών με μέγιστο αριθμό παρευρισκόμενων τα 75 άτομα, με τήρηση του μέτρου ενός ατόμου ανά 3 τ.μ. και σύμφωνα με τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου. Εάν υπάρχει ανάγκη για εκκλησιασμό περισσότερων πιστών, συστήνεται όπως πραγματοποιηθούν τις πιο πάνω ημερομηνίες περισσότερες λειτουργίες.

avant-garde.com.cy

Previous Article

Σοβαρές παρενέργειες αναφέρει το CDC για τους εμβολιασμούς

Next Article

Ευτελισμός της Εκκλησίας Κύπρου από ανειδίκευτους Επιδημιολόγους

Διαβάστε ακόμα