Νέα μελέτη δείχνει “πέραν πάσης αμφιβολίας” ότι ο ιός SARS-COV-2 είναι εργαστηριακής προέλευσης

Share:

Στις 29 Ιανουαρίου, δημοσιεύθηκε μελέτη του Δρ Steven Quay, με τίτλο “Μια Μπαγιεσιανή ανάλυση καταλήγει στο συμπέρασμα, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι ο SARS-COV-2 δεν είναι μια φυσική ζωονόσος, αλλά αντίθετα προέρχεται από εργαστήριο”. Τη μελέτη 193 σελίδων μπορείτε να την κατεβάσετε από το Zenodo, ένα γενικής χρήσης, ανοιχτής πρόσβασης αποθετήριο, υπό τη διαχείριση του CERN (https://zenodo.org/record/4477081#). Ένα σύντομο, επεξηγηματικό βίντεο σχετικά με τη μελέτη βρίσκεται εδώ:
https://zenodo.org/record/4477212#.

Ο σκοπός αυτής της ανάλυσης ήταν να προσδιορίσει την προέλευση του SARS-COV-2, του ιού που προκαλεί τη νόσο COVID-19. Ξεκινώντας με μια πιθανότητα 98,2% ότι αποτελεί μια ζωονοσική μεταπήδηση από τη φύση και μόλις 1,2% πιθανότητα να διέρρευσε από εργαστήριο, 26 διαφορετικά, ανεξάρτητα γεγονότα και στοιχεία ερευνήθηκαν συστηματικά. Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι κατά 99,8% οι πιθανότητες είναι ο ιός να προήλθε από εργαστήριο και μόλις 0,2% να προήλθε από τη φύση.

«Όπως πολλούς άλλους, με απασχολεί το ότι φαίνεται να υπάρχει μια σημαντική σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ μελών της ομάδας του Π.Ο.Υ. και επιστημόνων και ιατρών στην Κίνα, όπως και ο βαθμός στον οποίο αυτή εμποδίζει την αμερόληπτη εξέταση της προέλευσης του SARS-COV-2», δήλωσε ο Δρ Quay.

«Λαμβάνοντας υπόψιν μόνο τα δημόσια διαθέσιμα επιστημονικά στοιχεία για τον SARS-COV-2 και χρησιμοποιώντας εξαιρετικά συντηρητικές εκτιμήσεις στην ανάλυσή μου, παρόλα αυτά κατέληξα ότι πέραν πάσης αμφιβολίας ο ιός SARS-COV-2 ξέφυγε από κάποιο εργαστήριο. Τα επιπλέον στοιχεία γενετικών ακολουθιών εμβολίου αδενοϊού σε δείγματα από πέντε ασθενείς από τον Δεκέμβρη 2019, που καταγράφηκαν από το Ινστιτούτο Ιολογίας του Wuhan, απαιτούν εξήγηση. Για παράδειγμα, βλέπουμε τέτοιου είδους στοιχεία σε δοκιμές για προσπάθειες ανάπτυξης εμβολίων. Ελπίζω η ομάδα του Π.Ο.Υ. να μπορέσει να δώσει απαντήσεις σ’ αυτά τα ερωτήματα.»

Για βοήθεια στο να βρεθεί η αλήθεια, αλλά και για ανατροφοδότηση σχετικά με τη μεθοδολογία που χρησιμοποίησε και τα συμπεράσματα που εξήγαγε, μια προδημοσίευση της μελέτης στάλθηκε σε 26 επιστήμονες από διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και οι ερευνητές του Π.Ο.Υ. που βρίσκονται στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν, όπως επίσης και άλλοι διαπρεπείς ιολόγοι.

Πηγή: Associated Press

xasteria.org

Previous Article

Οι καραντίνες θα προκαλέσουν πάνω από 1 εκατομμύριο «πλεονάζοντες θανάτους»

Next Article

Στο ΣτΕ η προσφυγή της Εκκλησίας κατά των μέτρων περιορισμού στους ναούς

Διαβάστε ακόμα