Νέος Μητροπολίτης Λαρίσης

Share:

«Νέος Μητρ. Λαρίσης ο κανονικός διάδοχος του Θεολόγου ο Αρχιμ. Ιερώνυμος Νικολόπουλος»

Μετά τον άγιο Λαρίσης Θεολόγο έχουμε στις 7-10-2018 Χειροτονία κανονικού Επισκόπου του κ. Ιερωνύμου Νικολόπουλου. 3 μοιχεπιβάτες επάτησαν την Μητρόπολη Λαρίσης (Σεραφείμ Ορφανός, Δημήτριος Μπεκιάρης –Μαυρογόνατος και Ιγνάτιος Λάππας).

Μετά από 44 Χρόνια (1974 – 2018) για πρώτη φορά ήταν αναίμακτη η χειροτονία Λαρίσης. Για πρώτη φορά μετά το 1974 δεν εσείσθηκε ο Μητροπολιτικός Ι. Ναός των Αθηνών στην Εκλογή επισκόπου Λαρίσης από τα ΑΝΑΞΙΟΣ των Λαρισαίων Αγωνιζομένων Χριστιανών.

Λαμπρή και ιστορική η χειροτονία του νέου εψηφισμένου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών. Διάχυτη ήταν η συγκίνηση του κατά σάρκα πατέρα του νέου Μητροπολίτη Λαρίσης, κ. Ιερωνύμου κατά τη διάρκεια της χειροτονίας του υιού του σήμερα στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών παρουσία 40 και πλέον Αρχιερέων, Πολιτικών, Εκπροσώπων των Τοπικών Αρχών της Λάρισας, κλήρου και λαού. Ιδιαίτερα όταν κλήρος και λαός αναφώνησε ΑΞΙΟΣ ο πατέρας του δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί από την συγκινησιακή ατμόσφαιρα και χρειάστηκε το μαντήλι, για να σκουπίσει τα δάκρυα χαράς που το παιδί του αξιώθηκε και έλαβε τον ανώτερο βαθμό της Ιερωσύνης.

Πηγή: Ιστοσελίς agonasax. blogspot.com, 08.10.2018.

Previous Article

Το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως χορηγεί αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Ουκρανίας

Next Article

Δεν ανταποκρίθηκε ο Ρουμανικός λαός στο δημοψήφισμα

Διαβάστε ακόμα