Νέος πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων και πρύτανης του Θεολογικού Ινστιτούτου Μεταπτυχιακών Σπουδών

Share:

Στις 7 Ιουνίου 2022 στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας οι συνοδικοί επίσκοποι συζήτησαν το ζήτημα της διοίκησης της εκκλησιαστικής επαρχίας Βουδαπέστης και Ουγγαρίας, αναφέρει η ιστοσελίδα Patriarchia.ru.

Αποφασίσθηκε η παύση του μητροπολίτη Βουδαπέστης και Ουγγαρίας Μάρκου από τη διοίκηση της εκκλησιαστικής επαρχίας Βουδαπέστης και Ουγγαρίας, στον οποίο εκφράσθηκε ευγνωμοσύνη για τους κόπους, που κατέβαλε.

Ποιμενάρχης της εκκλησιαστικής επαρχίας Βουδαπέστης και Ουγγαρίας διορίσθηκε ο μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, ο οποίος απηλλάγη των καθηκόντων του προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας, του μονίμου μέλους της Ιεράς Συνόδου και του πρυτάνεως του Θεολογικού Ινστιτούτου Μεταπτυχιακών Σπουδών «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος».

Πρόεδρος του ΤΕΕΣ και μόνιμο μέλος της Συνόδου με τον τίτλο «Βολοκολάμσκ» διορίσθηκε ο μητροπολίτης Χερσώνος Αντώνιος, ο οποίος προσωρινά θα συνεχίσει να διοικεί την Εξαρχία της Δυτικής Ευρώπης και θα διατηρήσει τα καθήκοντα προϊσταμένου της Διεύθυνσης του Πατριαρχείου Μόσχας επί ιδρυμάτων εξωτερικού, αλλά απαλλάσσεται της διαποίμανσης της επαρχίας Χερσώνος.

Η προσωρινή διαποίμανση της επαρχίας Χερσώνος ανατέθηκε στον αρχιεπίσκοπο Μαδρίτης και Λισαβόνας Νέστωρα.

Πρύτανης του Θεολογικού Ινστιτούτου Μεταπτυχιακών Σπουδών «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος» με διατήρηση των προηγούμενων καθηκόντων του διορίσθηκε ο πρωθιερέας Μάξιμος Κοζλόφ, πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

mospat.ru

Previous Article

Η Ρωσική Σύνοδος για την συνελθούσα στο Κίεβο Σύνοδο της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Next Article

Πατρ. Αντιοχείας προς Μητρ. Ονούφριο: Κλαίμε μαζί για θάνατο των Ουκρανών