Να αφήσουν τα παιδιά μας ήσυχα

Share:

«Να αφήσουν τα παιδιά μας ήσυχα», δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Βίκτορ Όρμπαν, αναφερόμενος στις τακτικές των ΛΟΑΤΚΙ να διαστρέψουν τις ψυχές των παιδιών αλλάζοντας παραδοσιακά παραμύθια. Τα δικαιώματα τους είναι σεβαστά αλλά δεν έχουν κανένα λόγο να προσπαθούν να αλλοιώσουν τις παιδικές ψυχές.

«Η Ουγγαρία έχει νόμους για την ομοφυλοφιλία, αλλά δεν πρέπει να ξεπερνιέται η κόκκινη γραμμή» δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας.

«Να αφήσουν τα παιδιά μας ήσυχα» δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Βίκτορ Όρμπαν κληθείς να σχολιάσει την έκδοση ενός βιβλίου από οργάνωση ΛΟΑΤΚΙ, όπου παρουσιάζονται παραμύθια και μύθοι με πρωταγωνιστές άτομα από μεινότητες (ΛΟΑΤΚΙ, ΑμεΑ, Ρομά).

Στο βιβλίο η Σταχτοπούτα είναι λεσβία, ενώ σε άλλο παραμύθι ένας διεμφυλικός σκοτώνει δράκους.

«Η Ουγγαρία έχει νόμους για την ομοφυλοφιλία, που βασίζονται σε μια ιδιαίτερα ανεκτική και υπομονετική προσέγγιση. Όμως δεν πρέπει να ξεπερνιέται η κόκκινη γραμμή» υποστήριξε ο Ούγγρος πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο κρατικό ραδιόφωνο της χώρας, κάνοντας λόγο για «προκλητική ενέργεια».

«Αφήστε τα παιδιά μας ήσυχα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πολίτες ζητούν την απόσυρση του βιβλίου από τα βιβλιοπωλεία, ενώ βουλευτής της ακροδεξιάς έσκισε αντίτυπό του μπροστά στις κάμερες.

Από την πλευρά της, η Ένωση Βιβλιοθηκονόμων και Εκδοτών της Ουγγαρίας καταδίκασε τις αντιδράσεις.

Previous Article

Ἔντι Ράμα : “Τό λιμάνι τοῦ Δυρραχίου θά γίνῃ de facto λιμάνι τοῦ Κοσσυφοπεδίου”. Ποιά εἶναι τὰ ἐπακόλουθα ;

Next Article

Μαθητές ζητούν υποχρεωτική προσευχή & ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου

Διαβάστε ακόμα