Να μη σιγούν οι άμβωνες

Share:

Ο ακαδημαϊκός Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Χατζηεφραιμίδης από τον άμβωνα μίλησε την γλώσσα της αληθείας για τα τεκταινόμενα. Μακάρι όλοι οι ιερείς με θέρμη και ευπρέπεια να αφυπνίσουν τον λαόν. Όπως κατέστη γνωστόν από την ιστοσελίδα radioflorina.gr της 10ης Δεκεμβρίου 2018:

«Είναι γνωστή η ιστορία με την εκκλησιαστική περιουσία, που τόσος λόγος γίνεται σήμερα, που ως μάνα φιλόστοργος η μητέρα εκκλησία έδωσε σχεδόν όλη της την περιουσία και μόνο 4% έμεινε και σήμερα της συμπεριφερόμαστε ως μητρυιά και όχι ως μητέρα. Είναι δυνατόν να υπάγεται η Εκκλησία μας στο υπουργείο Παιδείας; Για φανταστείτε ο Χριστός να έδινε λόγο σε ποιόν; Στον Πιλάτο, που ήταν η εξουσία τότε.

Είναι δυνατόν να θεσπίζονται νόμοι αντιχριστιανικοί και αντιευαγγελικοί για τα διαζύγια; Ενώ οι Τούρκοι σέβονταν την Εκκλησία – ο επίσκοπος έδινε τα διαζύγια – και δεν υπήρχε άλλος λόγος παρά μόνο λόγος πορνείας, όπως λέει το Ευαγγέλιο, και φτάσαμε σήμερα να δίνονται διαζύγια, το ένα στα τέσσερα ζευγάρια και ίσως και περισσότερα να διαλύονται. Ποιά αρχή νομοθετεί; Νομοθετεί το υπουργείο η η ιεραρχία που είναι το συνοδικό σύστημα μέσα στην Εκκλησία μας.

Πως να μη πούμε για την αγωγή της νεότητος. Δυσ­τυχώς μετά από τόση αντίδραση έχουμε σιωπήσει. Υπάρχουν αυτά τα βιβλία, τα οποία κάθε άλλο παρά – άλλωστε και το υπουργείο δεν τα λέει βιβλία, τα λέει φακέλους – που είναι διαθρησκειακά μαθήματα και κανείς δε λέει να είναι κατήχηση στο δημοτικό σχολείο η στις άλλες βαθμίδες, αλλά όμως τα παιδιά οφείλουν πρώτα να μάθουν τα της πίστεως και όσοι δεν είναι ορθόδοξοι μπορούν να μάθουν τον πολιτισμό της ορθοδοξίας.

Τι να πούμε για τον όρκο. Ξέρετε τι σημαίνει ουδετεροθρησκεία, που προσπαθούν σήμερα να εισαγάγουν στο Σύντα­γμα; Σημαίνει ούτε θρησκευτικά, ούτε όρκος.

Όταν λοιπόν υπάρχει τέτοια αδιαφορία, πως μπορούμε να μένουμε αδιάφοροι και εμείς; Που είναι εκείνη η συναλληλία η περιβόητη, ότι πάμε παραλλήλως, όταν υπάρχουν τόσες επεμβάσεις. Δυστυχώς, η Εκκλησία μας δεν μπορεί ελεύθερη να τακτοποιήσει τα του οίκου της».

Previous Article

Τήν εἰρηνική ἀτμόσφαιρα τῶν Χριστουγέννων ἔρχεται νά ταράξῃ ἡ κυβέρνηση

Next Article

Ο Κυθήρων Σεραφείμ με θάρρος καταδικάζει τις ενέργειες του Φαναρίου

Διαβάστε ακόμα