Να παραχωρηθούν οι ναοί για σχολικά μαθήματα και εμβολιαστικά κέντρα…

Share:

Οι Ναοί μπορεί να είναι ανοιχτοί για να λειτουργήσουν ως σχολεία ή ως εμβολιαστικά κέντρα. Να είναι ανοικτοί όμως για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας δεν επιτρέπεται!  Δυστυχώς ακόμα και Μητροπολίτες έπεσαν στην παγίδα που μας έστησε ο διάβολος!

Την πρόταση της κ. Λινού, έσπευσε να υιοθετήσει από άμβωνος ο μητροπολίτης Φθιώτιδος, Συμεών.

Από τον μητροπολιτικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Λαμία, ο κ. Συμεών έκανε τη δική του πρόταση ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα σχολεία που ανοίγουν αύριο, σημειώνοντας ότι “παρακολουθώ ότι υπάρχει μια αγωνία και μια ανησυχία για τον τρόπο που θα λειτουργήσουν με υγειονομική ασφάλεια τα σχολεία. Θα ήθελα, λοιπόν, να θέσω στη διάθεσή σας τα χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα των ιερών ναών της μητροπόλεώς μας”.

Όπως διευκρίνισε ο μητροπολίτης Φθιώτιδος, τα παιδιά δεν είναι ανάγκη να είναι στοιβαγμένα, αφού “υπάρχουν δεκάδες τετραγωνικά μέτρα που η Εκκλησία μπορεί να διαθέσει”, συμπληρώνοντας συγχρόνως πως οι εκκλησίες είναι έτοιμες και μπορούν να γίνουν αίθουσες διδασκαλίας.

“Να έρθουν πενήντα και περισσότερα παιδιά στα οποία θα διαθέσουμε τα πάντα, όπως θρανία, στυλό, μάσκες, αντισηπτικά, καθώς και το πρόγευμά τους”, ανέφερε συγκεκριμένα ο μητροπολίτης Φθιώτιδος.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Συμεών προχώρησε σε μια ακόμη πρόταση σχετικά με την αξιοποίηση όλων των πνευματικών κέντρων που διαθέτει η μητρόπολη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “τα διαθέτουμε άμεσα στην υγειονομική κοινότητα για να γίνουν κέντρα ανίχνευσης του ιού, να γίνονται τα rapid τεστ για τον κορονοϊό και, αν υπάρξει ανάγκη, γιατί όχι και εμβολιαστικά κέντρα”.

Previous Article

Μαθήματα ἀριθμητικῆς ἀπὸ τὸν Σεβ. Πειραιῶς

Next Article

Αγιασμός των υδάτων στην Κέρκυρα