Να σταματήσουν οι απόπειρες κατάσχεσης ναών της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας

Share:

Ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Ονούφριος θεωρεί ότι η αντιπαράθεση γύρω από τους ναούς της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, η οποία η αντιπαράθεση έχει ακόμη θέση, τροφοδοτείται από εκπροσώπους των «παλαιών» τοπικών Αρχών.

Στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Πέρσι Κοζάτσκι», ο Προκαθήμενος της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριος δήλωσε ότι η αντιπαράθεση γύρω από τους ναούς της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, η οποία διεξάγεται ακόμη στη Δυτική Ουκρανία, είναι λάθος και πρέπει να σταματήσει.

«Εάν έρχονται με λόγια, θα πρέπει να υπερασπιζόμαστε με λόγια, εάν, όμως έρχονται κουκουλωμένοι και με ρόπαλα, επιτιθέμενοι κατά απλών γυναικών και γιαγιάδων προς επίδειξη δυνάμεως, θα πρέπει να τους αφήσουμε να καταλάβουν ότι δεν γίνεται έτσι: «Να δείξεις τη δύναμή σου μπροστά σε όσους είναι αντάξιοί σου, και όχι μπροστά σε ένα άνθρωπο αδύναμο», ανέφερε ο Μακαριώτατος και πρόσθεσε «ώστε πρέπει να υπερασπιζόμαστε τα ιερά μας με κατάλληλα μέσα».

Χαρακτήρισε τις απόπειρες καταλήψεως ναών της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας «απόηχο της εποχής της προεδρίας του Πέτρου Ποροσένκο», ο οποίος και δημιούργησε επί τούτῳ προηγούμενα και νομοθετικές προϋποθέσεις. Αυτή τη στιγμή, κατά τον ίδιο, η κατάσταση «άλλαξε ριζικά» με τις κεντρικές Αρχές να μην παρεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της Εκκλησίας, ενώ εκείνο το «αρνητικό», το οποίο ακόμη υπάρχει κατά τόπους, «θα πρέπει να τερματισθεί».

«Η Πολιτεία δεν δικαιούται να παρεμβαίνει στις υποθέσεις της Εκκλησίας, διότι η Εκκλησία είναι χωρισμένη από την Πολιτεία. Ετοιμάζουμε τους ανθρώπους για την αιωνιότητα, ενώ η Πολιτεία για αυτή εδώ τη ζωή. Και εάν έχουμε αλληλοκατανόηση, προκύπτει αμοιβαίο όφελος για τη διαπαιδαγώγηση καλοκάγαθων ανθρώπων», είπε εν κατακλείδι ο Μητροπολίτης Ονούφριος.

Μετάφραση του Βασίλειου Μεταφράστοβ

ΕΟΔ – Ενωση Ορθοδοξων Δημοσιογραφων

9/29/2020

Previous Article

«Γράψε-σβήσε» στο ανακοινωθέν Ελλάδας – ΗΠΑ για τη Συμφωνία των Πρεσπών: Εξαφανίστηκε το «ιστορική»

Next Article

Αναβάλλεται η σύγκληση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος

Διαβάστε ακόμα