Να συγκαλέση Πανορθόδοξον Σύνοδον το Πατριαρχείον της Ρωσίας

Share:

Κύριε Δ/ντα,

Στο άρθρο του Συνεργάτου σας κ. Παναγιώτη Κατραμάδου (Ο.Τ. 1ης Μαρτίου 2019) σημειώνεται πρωτοσέλιδα η είδηση, που γέμισε όλους μας με χαρά και απέραντη ευχαριστία στον Τριαδικό μας Θεό:

«Ομοφώνως αι Εκκλησίαι απεφάσισαν: Να συγκληθή Πανορθόδοξος άμεσα!

Εφ’ όσον ο Κων/λεως αρνείται, ποίος θα την συγκαλέση;».

Επιτρέψατε εις εμέ τον έσχατον μία απάντηση σε αυτό το ερώτημα: Να συγκαλέση Πανορθόδοξο Σύνοδο το Πατριαρχείο της Ρωσίας για δύο λόγους.

Πρώτον, γιατί Αυτό εθίγη από τις πρωτοβουλίες του Κων/λεως και δεύτερον, γιατί ο πρόεδρος Πούτιν είναι βέβαιο ότι θα φροντίσει, για να διοργανωθεί, χρηματοδοτηθεί και πραγματοποιηθεί αυτή η πρωτοβουλία της Ρωσικής Εκκλησίας.

Και τότε θα δούμε το μεγάλο γεγονός της Συγκλήσεως Πανορθοδόξου Συνόδου με την παρουσία απάντων των Ορθοδόξων Εκκλησιών. Ελπίζουμε και του Κων/λεως. Ελάχιστος ο γράφων, έβλεπα και άκουγα κατά την, μεγάλης διαρκείας, διακονία μου στο ΚΥΡΙΑΚΟ της Ιεράς Σκήτης της Αγίας Άννας του Αγίου Όρους, την ευλάβεια των Ρώσων Επισκόπων, και των ακολουθιών τους, καθώς και των υψηλοβάθμων της Ρωσικής Πολιτείας, που έρχονταν, για να προσκυνήσουν την Αγία Άννα, να ανέβουν στον Άθωνα, αλλά και να μιλήσουν με τον Μεγάλο διορατικό και προορατικό Γέροντα, που ήξερε να δίνει τα ξεχωριστά και πνευματικά ωφέλιμα μηνύματα για τον καθένα ξεχωριστά.

Αγαπούσε ιδιαίτερα ο Γέροντας τους Ορθοδόξους Ρώσους, γι’ αυτό και συχνές ήταν οι αφίξεις των ταχύπλοων από το Ρωσικό Μοναστήρι στον αρσανά της Αγίας Άννας και στο κελλί του Γέροντα.

Αξιότιμε κύριε Δ/ντα του Ορθοδόξου Τύπου, έχουμε όπως και Σεις γράφετε, την ομόφωνη απόφαση των Ορθοδόξων Εκκλησιών. Εισηγηθείτε λοιπόν την σύγκληση της Πανορθοδόξου, στην Ορθόδοξη Ρωσία. Όλοι θα σας ευγνωμονούμε, γιατί θα υπάρξει λύση για την ειρήνη της Εκκλησίας.

Με αγάπη Χριστού

Αντώνιος Κων. Κτενάς

Υ.Γ. Βρέθηκα κάποια ημέρα από το Κυριακό στο κελλί του Γέροντα την ώρα που ο κ. Κ. είχε φέρει Ρώσους αξιωματούχους να τους ιδεί ο Γέροντας. Περνώντας τυχαία από τον χώρο, άκουσα τον Γέροντα να λέει σε κάποιον από αυτούς: Άντε βρε φύγε από εδώ, που θέλεις να γίνεις ιδιαίτερος του Πούτιν, εσύ που έχεις κάνει… (αυτό κι αυτό). Και συνέχισε: Ας έρθει άλλος.

Το Άγιον Όρος και ο Γέροντας προφύλασσε τον πρόεδρο Πούτιν από ανάξιους και ίσως επικίνδυνους συνεργάτες.

Ο Πρόεδρος Πούτιν με την σειρά του ελπίζουμε να βοηθήσει την Ορθοδοξία και το δικό του Ρωσικό Πατριαρχείο, για την σύγκληση της Παν­ορθοδόξου Συνόδου, με οποιοδήποτε οικονομικό κόστος απαιτηθεί.

Θα έχει την ευλογία του Θεού, για ολόκληρο τον Ρωσικό λαό και τις προσευχές των όπου γης Ορθοδόξων.

Previous Article

Πανορθόδοξον συγκαλεί οιοσδήποτε Προκαθήμενος

Next Article

Συνταξιοδοτήθηκαν 10 ιερείς και δεν διορίσθη κανένας!

Διαβάστε ακόμα