Νετανιάχου: Να εμφυτευτούν τσιπ στα παιδιά για να ελέγχεται η απόσταση

Share:

Με αφορμή τον ιό ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός θέλει να προωθήσει τον έλεγχο της συμπεριφοράς πρωτίστως των μικρών παιδιών. Με πρόσχημα την ασφάλεια θα παραβιαστεί η ιδιωτική ζωή, όλοι θα παρακολουθούνται αλλά κατά τα άλλα θα ζούμε σε ελεύθερες και δημοκρατικές κοινωνίες!

Δυσφορία στους ειδικούς προκαλεί η πρόταση του Ισραηλινού πρωθυπουργού – Μιλούν για επικίνδυνο σενάριο επιστημονικής φαντασίας
Την οργή της επιστημονικής κοινότητας προκαλεί η πρόταση του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπένζαμιν Νετανιάχου, να εμφυτευτούν μικροτσίπ σε όλα τα παιδιά, τα οποία επιστρέφουν στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς, με αφορμή την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Jerusalem Post, ο Νετανιάχου, μιλώντας την προηγούμενη εβδομάδα σε συνέντευξη Τύπου, πρότεινε στο υπουργείο Υγείας να επιστρατεύσει την νέα τεχνολογία στην καθημερινότητα των πολιτών καθώς χαλαρώνουν τα μέτρα που εφαρμόζονται με στόχο να φρενάρουν την εξάπλωση του κορωνοϊού.

«Μίλησα με επικεφαλής της τεχνολογίας, προκειμένου να βρούμε μέτρα, στα οποία το Ισραήλ είναι καλό, όπως οι αισθητήρες. Για παράδειγμα, κάθε άτομο, κάθε παιδί -το θέλω πρώτα σε παιδιά- να έχει έναν αισθητήρα που θα χτυπά συναγερμό κάθε φορά που πλησιάζεις πολύ κοντά, όπως αυτοί στα αυτοκίνητα…»

«Θα είναι δύσκολο να το κάνουμε σε πάνω από ένα εκατομμύριο παιδιά που επιστρέφουν στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, με σκοπό να εξασφαλίσουμε πως ο ένας μαθητής θα κάθεται σε απόσταση ενός μέτρου από τον άλλο. Είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας και επικίνδυνο», προειδοποιεί αναφερόμενος στην πρόταση Νετανιάχου, ο ειδικός Εινάτ Μερόν στην ισραηλινή εφημερίδα Υnet, την οποία επικαλείται η Jerusalem Post.

«Θεωρητικά κατανοώ την ιδέα πίσω από αυτό, αλλά αυτά τα μικροτσίπ που υπάρχουν σε οχήματα, είναι διαφορετικά από αυτά που είναι κατάλληλα για ανθρώπους.

«Η εμφύτευση τσιπ σε παιδιά δεν θα έχει περάσει κανένα τεστ, ούτε σε πρακτικό ούτε σε νομικό επίπεδο», υποστηρίζει ο ειδικός σε θέματα κυβερνοχώρου.

«Την ίδια ώρα, πολλοί πολίτες εκφράζουν φόβους πως το Κράτος θα υποκλέπτει προσωπικές πληροφορίες από τους αισθητήρες», προσθέτει η ισραηλινή εφημερίδα.

«Μάλιστα, αν δημοσιευτεί στο διαδίκτυο η τοποθεσία του παιδιού, τότε μπορεί κάποιος παιδεραστής, με τις κατάλληλες διαδικτυακές γνώσεις, να εντοπίσει την πληροφορία και να παρακολουθήσει τον στόχο του στο σχολείο του», υπογραμμίζει ο Μερόν.

Ωστόσο, το γραφείο του Νετανιάχου διευκρίνισε ότι η πρόταση του πρωθυπουργού του Ισραήλ είναι «μια ιδέα που μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της κοινωνικής απόστασης και δεν θα υπάρξει παραβίαση της ιδιωτικής ζωής».

protothema.gr

Previous Article

Προσβολή των δογμάτων της Εκκλησίας και της ιερότητας των Ναών με πρόσχημα τον Κορωνοϊό

Next Article

Οι Ναοί ΔΕΝ χρειάζονται απολύμανση