Νομικό τμῆμα Μητρ. Κιέβου: ἡ πραγματογνωμοσύνη τοῦ Οὐκρανικοῦ κράτους δέν εἶναι ἀντικειμενική

Share:

Φωτογραφία αρχείου

 

Το Νομικό Τμήμα της κανονικής Εκκλησίας της Ουκρανίας (UOC) δήλωσε ότι η πραγματογνωμοσύνη σχετικά με τις σχέσεις της UOC με τη Μόσχα διεξήχθη από μεροληπτικά άτομα και τα συμπεράσματά τους δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ο επικεφαλής του Νομικού Τμήματος, Αρχιερέας Αleksandr Bakhov, χαρακτήρισε την επιτροπή της Κρατικής Εθνοπολιτικής, η οποία αποκάλυψε τη σύνδεση της UOC με τη Μόσχα, “παράνομη, που έδρασε κατά παράβαση του νόμου και πέρα ​​από το αντικείμενο της μελέτης της”. . Μίλησε για αυτό σε ένα σχόλιο στο Τμήμα Πληροφοριών και Εκπαίδευσης του UOC .

Ο ιερέας είπε ότι τα άτομα που συμμετείχαν στην επιτροπή με το όνομα εμπειρογνωμόνων είναι ανοιχτά εχθρικά προς το UOC και ως εκ τούτου τα συμπεράσματά τους δεν μπορούν να είναι αντικειμενικά.

«Το Νομικό Τμήμα κατέθεσε αίτηση ζητώντας να διευκρινιστεί η εκλογή αυτών των ειδικών μελών και εξέφρασε τη δυσπιστία τους καθώς έχουν επανειλημμένα εκφράσει ανοιχτά την προκατειλημμένη στάση τους και έχουν κάνει ανοιχτά εχθρικές δηλώσεις προς τους πιστούς της UOC, δείχνοντας θρησκευτική μισαλλοδοξία και εχθρότητα. Το DESS ήταν υποχρεωμένο να διασφαλίσει τη διεξαγωγή αντικειμενικής και αμερόληπτης θρησκευτικής εμπειρογνωμοσύνης του Καταστατικού σχετικά με τη διαχείριση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας», δήλωσε ο επικεφαλής του Νομικού Τμήματος.

Σημείωσε ότι η επιτροπή DESS ήταν υποχρεωμένη να εξετάσει τις διατάξεις του Καταστατικού της UOC, ενώ οι «ειδικοί» αφιέρωσαν το μεγαλύτερο μέρος του εγγράφου στη μελέτη του Καταστατικού της Ρωσικής Εκκλησίας.

«Το αντικείμενο της μελέτης εμπειρογνωμόνων, σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας, είναι η εκκλησιαστική-κανονική σχέση με το Πατριαρχείο Μόσχας στο Καταστατικό για τη διαχείριση της UOC και όχι στο Καταστατικό και στην ιστοσελίδα της ROC», σημείωσε ο δικηγόρος. «Σύμφωνα με τα καταστατικά έγγραφα, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας είναι ανεξάρτητη και αυτοδιοικούμενη ως προς τη διαχείριση και τη δομή της. Τα διοικητικά της όργανα –το Συμβούλιο και η Σύνοδος– βρίσκονται στο Κίεβο. Άρα, αυτή η εξέταση είναι απολύτως άσχετη με το αντικείμενο της μελέτης».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Νομικού Τμήματος, τα συμπεράσματα της επιτροπής DESS είναι «παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις του μεγαλύτερου δόγματος στην Ουκρανία, ωμή χειραγώγηση και κραυγαλέα πρόθεση παραβίασης των δικαιωμάτων της θρησκευτικής ελευθερίας 12.000 θρησκευτικών οργανώσεων και εκατομμυρίων πιστών της Ουκρανίας. Εάν ληφθεί μια απόφαση με βάση αυτό το συμπέρασμα, θα προστατευτούμε με κάθε νόμιμο μέσο, ​​τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο».

Όπως αναφέρθηκε , η εμπειρογνωμοσύνη του State Ethnopolitics αποκάλεσε το UOC “μια δομική υποδιαίρεση του ROC”.
spzh.news
Previous Article

Ἰσοπέδωση Ἱ. Μονῆς στό Ντονέτσκ

Next Article

Ἱερομόναχος καί μεγαλόσχημη μοναχή σκοτώθηκαν ἀπό τούς βομβαρδισμούς τῶν Οὐκρανῶν