Ντουμένκο: ἡ σχισματική ἐκκλησία Κιέβου ξεκινᾶ διάλογο μέ τούς Ρωμαιοκαθολικούς!

Share:

Photo: pomisna.info

 

Ο Ἐπιφάνιος σε συνάντηση με τον καρδινάλιο Kurt Koch συμφώνησε να εμβαθύνει τις επαφές της OCU (σχισματικής εκκλησίας) με τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

Στις 25 Ιανουαρίου 2023, ο επικεφαλής της OCU Επιφάνιος Ντουμένκο δήλωσε ότι είναι έτοιμος για διάλογο με την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, αναφέρει ο ιστότοπος OCU .

Ο Επιφάνιος ευχαρίστησε τον Καρδινάλιο Κοχ «για την προσοχή του στην Τοπική Εκκλησία της Ουκρανίας» και μίλησε εκτενώς για τη γενική κατάσταση στη θρησκευτική ζωή της Ουκρανίας.

“Παρακολουθούμε στενά τα γεγονότα. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεών μας, τόσο ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος όσο και ο Μητροπολίτης Εμμανουήλ, ο οποίος, όπως ξέρω, έχει κάνει επίσης πολλά για την Ουκρανική Εκκλησία, μας μίλησαν γι’ αυτά”, διαβεβαίωσε ο Κοχ τον επικεφαλής της OCU.

Ο Ρωμαίος Καρδινάλιος είπε επίσης ότι το Βατικανό είναι «ευχαριστημένο με την επίσκεψη» του Ντουμένκο και ελπίζει ότι «με τη βοήθεια του Θεού θα επιλυθούν οι διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των Ορθοδόξων στην Ουκρανία.

Από την πλευρά του, ο Επιφάνιος είπε ότι η OCU, «ως μία από τις Τοπικές Εκκλησίες», είναι έτοιμη να συμμετάσχει στον ορθόδοξο-καθολικό διάλογο.

“Έχουμε καλές σχέσεις τόσο με την Ελληνική Καθολική (Ουνιτική) όσο και με τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία στην Ουκρανία. Τον τελευταίο χρόνο, είχαμε θερμές συναντήσεις και αλληλεπιδράσεις με εκπροσώπους των Συνεδρίων των Καθολικών Επισκόπων της Πολωνίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας. Θέλουμε να εμβαθύνουμε τις επαφές με και την Αποστολική Πρωτεύουσα» τόνισε ο Επιφάνιος.

Το γραφείο Τύπου του Ντουμένκο ανέφερε ότι «η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ζεστή, φιλική ατμόσφαιρα και οι συμμετέχοντες συμφώνησαν να συνεχίσουν τις επαφές».

Όπως αναφέρθηκε, τελέστηκε οικουμενική προσευχή για την «ενότητα των χριστιανών» σε ναό του Φανάρι στις ΗΠΑ.

spzh.news

Previous Article

Νταβός 2023: Ψηφιακό φακέλωμα, εγκεφαλικά εμφυτεύματα, ανήθικη προπαγάνδα

Next Article

Τιμητικὸς Τόμος πρὸς τιμὴν τοῦ θεολόγου Διονυσίου Μπατιστάτου