Ξανά στο δυτικό στόχαστρο η Σερβία; Μπορεί να τιμωρηθεί λόγω άρνησης κυρώσεων στη Μόσχα

Share:

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενδέχεται να ζητήσει από την ΕΕ να παγώσει τις ενταξιακές συνομιλίες με τη Σερβία και τη χρηματοδότηση του Βελιγραδίου λόγω των δεσμών του με τη Μόσχα, μετέδωσε ο αμερικανικός κρατικός τηλεοπτικός σταθμός RFE/RL.

Προηγουμένως, μια ομάδα ευρωβουλευτών δήλωσε ότι μια χώρα που δεν επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία δεν μπορεί να ελπίζει πως θα ενταχθεί στο μπλοκ.

«Η ΕΕ δεν μπορεί να συνεχίσει τις ενταξιακές συνομιλίες με τη Σερβία εάν δεν ευθυγραμμιστεί με τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας. Αυτό θα πούμε στην επικείμενη έκθεση του Κοινοβουλίου για τη διεύρυνση», έγραψε στο Twitter η Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) τη Δευτέρα, αφού το Βελιγράδι και η Μόσχα υπέγραψαν σχέδιο για διμερείς διαβουλεύσεις για τα επόμενα δύο χρόνια.

Η δήλωση αναφερόταν σε προσχέδιο έκθεσης για τη στρατηγική διεύρυνσης της ΕΕ, οι λεπτομέρειες της οποίας δημοσιοποιήθηκαν την Τετάρτη από το RFE/RL. Ο σταθμός, ο οποίος εξέτασε το έγγραφο, είπε ότι περιλαμβάνει διατύπωση που καλεί την ΕΕ να τιμωρήσει τη Σερβία επειδή δεν ακολουθεί τις Βρυξέλλες στις σχέσεις της με τη Ρωσία.

Freepen.gr 

Previous Article

Δὲν συμφωνῶ μὲ τὴν ἀπαλλαγήν

Next Article

Παγκόσμια επανεκκίνηση-Μέρος Β΄