Ξεναγός : Όταν η Αγία Σοφία ήταν μουσείο, οι επισκέψεις γινόταν με σεβασμό, ενώ τώρα είναι σαν χώρος πανηγυριού¨…

Share:

Έσπασαν μάρμαρα στην Αγία Σοφία

Συνεχίζονται οι καταστροφές στην Αγία Σοφία, η οποία έχει μετατραπεί από μουσείο σε τζαμί.

Η ξεναγός Οζλέμ Καμπασακάλ δήλωσε ότι τα ιστορικά μάρμαρα έσπασαν σε πολλά σημεία από την βαρύ μηχάνημα και είπε: «Αυτο το ιστορικό κτίριο έχει υποστεί μεγάλη ζημιά».

Από τότε που άνοιξε για λατρεία, οι καταστροφές στην Αγία Σοφία συνεχίζονται με την καταστροφή της πόρτας και το ξεφλούδισμα των τοίχων που βάζουν μετά σε σακούλες.

Μιλώντας στην εφ. Τζουμχουριετ η ξεναγός Οζλέμ Καμπασακάλ, ισχυρίστηκε ότι τα ιστορικά μάρμαρα έσπασαν από βαρύ μηχάνημα.

Η Τζουμχουριετ πριν από 1 μήνα, έθεσε στην ατζέντα την αλυσίδα των αμελειών στην Αγία Σοφία, με τα μέτρα που δεν ελήφθησαν, . Έγινε γνωστό ότι οι συσκευές ακτίνων Χ στην είσοδο του τζαμιού, που χρονολογούνται από την εποχή που ήταν μουσείο και δεν χρησιμοποιήθηκαν από τότε που η Αγία Σοφία μετατράπηκε σε τζαμί, είναι ενεργές εδώ και περίπου δύο εβδομάδες.

Πριν την είσοδο στο τζαμί, οι υπάλληλοι προειδοποιούν τους επισκέπτες, που φορούν κοντά και ακάλυπτα κεφάλια, να καλυφθούν και τους κατευθύνουν στο σημείο πώλησης καλυμμάτων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέφεραν οι υπεύθυνοι, η πόρτα της εισόδου κλείνει κατά διαστήματα για να ελεγχθεί το πλήθος που βρίσκεται μέσα.

Φαίνεται ότι πέρα από αυτά που είχαν σπάσει στο παρελθόν, έσπασαν και άλλα τμήματα των μαρμάρων της Αυτοκρατορικής Οδού στην Αγία Σοφία και στην νυν πόρτα της εξόδου του τζαμιού.

Σύμφωνα με τον ισχυρισμό της Kαμπασακάλ μεταφέρθηκε ένα μηχάνημα καθαρισμού στο εσωτερικό. Αποτέλεσμα ήταν να σπάσουν ιστορικά μάρμαρα σε πολλά σημεία. Η Καμπασακάλ είπε, «Αυτό το ιστορικό κτίριο έχει υποστεί μεγάλη ζημιά. Όταν η Αγία Σοφία ήταν μουσείο, οι επισκέψεις γινόταν με μεγάλο σεβασμό. Ενω τώρα είναι σαν χώρος πανηγυριού”

tourkikanea.gr

Previous Article

Τι υποκρισία: Δημοσιογράφοι «γάβγιζαν» για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, και τώρα μιλούν για αυτοδιάθεση στην άμβλωση!

Next Article

Το CDC επιβεβαίωσε θάνατο μετά τον εμβολιασμό από θρόμβωση αίματος δύο εβδομάδες πριν από την ειδοποίηση του κοινού