Οδησσού Αγαθάγγελος σε Ξενοφώντος Αλέξιο: ”Ύψωσε τη φωνή σου και μη γίνεις σχισματικός”

Share:

Δυστυχώς ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αλέξιος παρέστη στις εκδηλώσεις για την “Αυτοκεφαλία” και δίχασε την Ι. Κοινότητα του Αγ. Ορους , η οποία είχε αποφασίσει να μην στείλει αντιπροσωπία, και τον Ορθόδοξο λαό.

Να μην συλλειτουργήσει με τον νέο Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιο καλούσε με επιστολή που φέρνει στη δημοσιότητα η Romfea.gr ο Μητροπολίτης Οδησσού και Ισμαηλία κ. Αγαθάγγελος τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Γέροντα Αλέξιο, ώστε να μη φανεί ότι το Άγιο Όρος συμμετέχει και εγκρίνει την αναγνώριση της νέας Εκκλησίας της Ουκρανίας.

“Όποιος συλλειτουργεί με σχισματικούς γίνεται και αυτός σχισματικός” – αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή – έκκληση ο Μητροπολίτης Οδησσού προς τον Ηγούμενο της ιστορικής Μονής Ξενοφώντος.

Να σημειωθεί ότι ο Γέροντας Αλέξιος διατηρεί άριστες σχέσεις με τον ουκρανικό λαό, ενώ το μοναστήρι έχει ιδιαίτερους δεσμούς με τους Ορθοδόξους της Ουκρανίας.

Επίσης ο Μητροπολίτης Οδησσού καλούσε τον Ηγούμενο της Μονής Ξενοφώντος, ο οποίος τελικά παρέστη στις εκδηλώσεις και συμμετείχε στην επίσημη αντιπροσωπία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, να υψώσει τη φωνή του για το καλό της ενότητας της Εκκλησίας, ευελπιστώντας να την ακούσει ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης, και να ακολουθήσει το δρόμο που χάραξαν οι Προκαθήμενοι της Αντιοχείας και της Πολωνίας, όπως τονίζει χαρακτηριστικά.

romfea.gr

Previous Article

Την ευθύνη για το αίμα που θα χυθεί την έχει ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος

Next Article

Η Σερβία χωρίς το Κόσσοβο δεν θα είναι Σερβία

Διαβάστε ακόμα