Οι Έλληνες Πομάκοι της Θράκης “ξεγυμνώνουν” την τουρκική προπαγάνδα

Share:

“Γκρίζε λύκε δεν θα τουρκέψουμε ποτέ”

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη προέβη ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία χαρακτηρίζοντας τα παιδιά με τα οποία συνομίλησε μέσω βιντεοκλήσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης «τουρκόπουλα».

Συγκεκριμένα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε: «Δυστυχώς, το γεγονός ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης αποκάλεσε τα τουρκόπουλα, ελληνόπουλα στη συνάντηση με τους δασκάλους του δημοτικού ήταν μία δήλωση άρνησης απέναντι στην προσέγγιση που γίνεται. Πρόκειται για επίθεση στην τουρκική ταυτότητα. Τον 21ο αιώνα, αυτές οι επιθέσεις είναι απαράδεκτες και συνιστούμε στην Ελλάδα να τηρήσει τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ. Δηλώνουμε συνεχώς ότι απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις ρατσιστικές πολιτικές».
“Θα συνεχίσουμε το έργο μας στα Βαρώσια”

Προκλητικός ήταν και στις αναφορές στο στο Κυπριακό για το οποίο τόνισε: «Οι Τουρκοκύπριοι αδελφοί μας έχουν ξεκάθαρα και σαφέστατα δηλώσει ότι αυτός ο φαύλος κύκλος έχει τελειώσει με τα βήματα που έχουν κάνει στα Βαρώσια. Η πολιτική δεν θα βασίζεται πλέον στα όνειρα των Ελλήνων στην Κύπρο, αλλά στις πραγματικότητες του νησιού».

Συγκεκριμένα, στην διαχρονική ατζέντα της γειτονικής χώρας ανακύπτουν διαρκώς ζητήματα δήθεν τουρκικών μειονοτήτων εντός της χώρας μας. Σαφώς και η περίπτωση των βουλγαρικής καταγωγής(στην πλειονότητά τους) Πομάκων, δεν θα μπορούσε να λείψει από τις προκλήσεις των Τούρκων.

Όπως σας ενημερώσαμε από το Σάββατο σε πρόσφατη ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ τέθηκε εκ νέου το ζήτημα της μειονότητας, ζητώντας ευθαρσώς από την πατρίδα μας να σταματήσει να καταπιέζει “τα τουρκικά αισθήματα” των Πομάκων της Θράκης.
Η ανακοίνωση των Τούρκων

”Καταγγέλλουμε τις φράσεις “Πομακοχώρια” και “Ελληνόπουλα” του πρωθυπουργού της Ελλάδας κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την τηλεδιάσκεψη που έκανε στις 18 Μαΐου ημέρα Τρίτη με τη δασκάλα και τους μαθητές του νηπιαγωγείου Πάχνης. Εκτιμούμε πως πρόκειται για μία στάση ενάντια στα αιτήματα της μειονότητας και άρνηση της επίσημης ταυτότητας μας. Καλούμε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει αυτού του είδους τις πολιτικές επιβολής και να είναι πιο εποικοδομητική στο θέμα της ελευθερίας της μειονότητας να εκφράσει τον εαυτό της.”

”Υποστηρίζουμε τη δήλωση του συμβουλίου και για άλλη μια φορά καλούμε την Ελλάδα να τερματίσει την άρνηση της ”τουρκικής ταυτότητας” συγγενών μας που ζουν στη χώρα τους και να εφαρμόσουν τις αποφάσεις της ΕΣΔΑ”, αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Η “πληρωμένη” απάντηση των Πομάκων της Θράκης

“Κι’άν είσαι εθνικιστής και γκρίζος λύκος, τις φοβέρες και τις απειλές σου στην πατρίδα σου και όχι σε εμάς. Τούρκους με το ζόρι και και με απειλές δεν μπορείς να μας κάνεις”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΓΚΡΙΖΟΣ ΛΥΚΟΣ ΠΩΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΜΑΚΟΙ ΚΑΙ ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ
Ει DEVLET. Στη Πάχνη είμαστε Πομάκοι και όχι Τούρκοι
Ει DEVLET και στη Γλαύκη είμαστε Πομάκοι
Ει DEVLET και στον Κένταυρο είμαστε Πομάκοι
Ει DEVLET και στον Εχίνο Πομάκοι είμαστε
και στις Θέρμες,Μέδουσα,Σάτρες,Κοτύλη,Αιμόνιο,Δημάριο,Μελίβοια,Σμίνθη,Μάνταινα,Κύκνο,Ωραίο κλπ.Πομάκοι είμαστε και τα παιδιά μας είναι περήφανα πομακόπουλα.
Και στην Οργάνη,Μυρτίσκη,Κάρδαμο,Άνω βυρσίνη,Κέχρο κλπ και στο Μέγα και Μικρό Δέρειο,στη Ρούσα,στο Γονικό,στη Χλόη,στη Σιδηρώ πάλι Πομάκοι είμαστε και όχι Τούρκοι και τα χωριά μας τα λένε και πομακοχώρια και όχι τουρκοχώρια.Σ’αρέσει δεν σ’αρέσει,αυτή είναι η αλήθεια.
Παρά το ότι η πατρίδα σου η Τουρκία έστησε παραμάγαζα και παράγκες στη Δυτ.Θράκη,τοποθέτησε εγκάθετους παραμουφτήδες και άλλους καλοπληρωμένους χαφιέδες για να μας ελέγχει και να μας εκτουρκίσει,εμείς είμασταν,είμαστε και θα παραμείνουμε μουσουλμάνοι Πομάκοι και Έλληνες πολίτες.
Μη συγχίζεσαι λοιπόν κ.Μπαχτσελί,γιατί θα ανεβάσεις ζάχαρο και πίεση και θα σε τρέχουν στα νοσοκομεία.Είσαι και μεγάλος άνθρωπος και πρέπει να προσέχεις την υγεία σου.
Κι’άν είσαι εθνικιστής και γκρίζος λύκος,τις φοβέρες και τις απειλές σου στην πατρίδα σου και όχι σε εμάς.Τούρκους με το ζόρι και και με απειλές δεν μπορείς να μας κάνεις…
ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ !…
pentapostagma.gr
Previous Article

Μεταφέρθηκε εκτάκτως ασθενών από κορωνοϊό ο π. Εφραίμ Κουτσού

Next Article

Εμβόλι-μες σκέψεις

Διαβάστε ακόμα