Οι Αμερικάνοι εμπόδισαν επέμβαση του Πολεμικού Ναυτικού τη νύχτα των Ιμίων

Share:

Σε βαρύτατη καταγγελία προχώρησε από τα έδρανα της Βουλής ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Παφίλης λέγοντας ότι στα Ιμια το Ελληνικό ναυτικό είχε υπεροπλία έναντι των Τούρκων και μπορούσε να υπερασπιστεί τα νησιά. Όμως οι Αμερικανοί σταμάτησαν την επιχείρηση με αποτέλεσμα τα Ιμια να χαρακτηρίζονται ως ¨γκρίζες ζώνες¨! 

Οι “φίλοι μας οι Αμερικανοί”,.. Δεν μπορώ να διανοηθώ τι θα γινόταν, αν ήταν εχθροί μας…
Παφίλης (ΚΚΕ): Οι Αμερικάνοι εμπόδισαν επέμβαση του Πολεμικού Ναυτικού τη νύχτα των Ιμίων
Της Ναντίν Χαρδαλιά

Τη νύχτα της κρίσης στα Ίμια έθεσε επί τάπητος στη Βουλή, ο Θανάσης Παφίλης, προκειμένου να υπερασπιστεί την αρνητική στάση του ΚΚΕ στην προμήθεια των Rafale υπό το πρίσμα της πάγιας θέσης του Περισσού κατά των εξοπλισμών που εξυπηρετούν όπως υποστηρίζει πρωτίστως τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και τα ανταγωνιστικά παιχνίδια.

Επικαλούμενος μαρτυρία του έτερου βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκου Παπαναστάση, ο οποίος εκείνη την περίοδο βρισκόταν στον θάλαμο επιχειρήσεων ως αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, υποστήριξε ότι η επέμβαση του ελληνικού πολεμικού ναυτικού «πάγωσε» με αμερικανικό δάκτυλο.

«Τα Ελληνικά πολεμικά πλοία ήταν έτοιμα να επέμβουν. Και στον τομέα αυτό είχαμε υπεροπλία και μπορούσαμε να αποτρέψουμε κάθε επίθεση. Ο Νίκος Παπαναστάσης ήταν στον θάλαμο επιχειρήσεων και επειδή έχουν περάσει αρκετά χρόνια μπορώ να το πω. Τα ελληνικά πλοία ήταν έτοιμα να επέμβουν και τι έγινε; Οι Αμερικάνοι μας είπαν “STOP”. Και μετά ο K. Σημίτης βγήκε και είπε “ευχαριστώ” στους Αμερικάνους», σημείωσε ο κ. Παφίλης.

Πηγή: skai.gr

Previous Article

Ερώτημα προς τη Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον εμβολιασμό των πιστών

Next Article

Η ηττημένη Ελλάδα σε Διερευνητικές ακρωτηριασμού μέσω Χάγης

Διαβάστε ακόμα