Οι αντιφάσεις στην σχισματική Εκκλησία μόνο θα αυξάνονται

Share:

Ο Μητροπολίτης Αντώνιος σημείωσε ότι η κυβέρνηση που δημιούργησε την OCU ένωσε τεχνητά τις δύο σχισματικές ομάδες χωρίς να εξαλείψει όλες τις εσωτερικές τους αντιφάσεις.

Οι εσωτερικές αντιφάσεις που παρατηρούνται στην OCU δεν προέκυψαν τώρα, υπήρχαν από την αρχή, λέει ο πρωτοσύγκελος της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Μητροπολίτης Μπορίσπιλ και Μπροβαρί Αντώνιος.

«Οι αρχές ένωσαν τεχνητά τις δύο σχισματικές ομάδες χωρίς να εξαλείψουν όλες τις εσωτερικές τους αντιφάσεις», δήλωσε ο Μητροπολίτης Αντώνιος σε συνέντευξη Τύπου στην Αγία Λαύρα Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Κιέβου.

Υπενθύμισε ότι ο επικεφαλής της εκκαθαρισμένης UOC-KP Φιλάρετος Ντενισένκο εγκατέλειψε αμέσως την OCU, «ο οποίος είναι ο ιδρυτής του οργανωμένου σχισματικού κινήματος στην Ουκρανία».

«Και αυτές οι αντιφάσεις θα αυξηθούν μόνο. Εκεί δεν υπάρχει εσωτερικό θρησκευτικό έδαφος, ούτε πυρήνας για να συνυπάρχουν. Αφού μέχρι σήμερα σε διάφορες πόλεις υπάρχουν οι λεγόμενοι επίσκοποι της UAOC (Ουκρανικής Αυτοκέφαλης Εκκλησίας) και του Πατριαρχείου Κιέβου, και ο στόχος στο μέλλον, όπως το καταλαβαίνω, είναι να έχουν ένα λεγόμενο επίσκοπο.

Όλα αυτά συμβαίνουν πολύ οδυνηρά, η διαδικασία εσωτερικής κατάληψης ναών συνδέεται με αυτό. Πρέπει να δηλώσουμε ότι η OCU, ως τεχνητή οργάνωση, θα έχει ένα τέτοιο μέλλον – διαμάχη, διχασμός και διαίρεση», συνόψισε ο Πρωτοσύγκελος της UOC.

spzh.news

Previous Article

Η Εκκλησία της Κρήτης καταθέτει τις θέσεις της για τους δασικούς χάρτες

Next Article

Δικαστήριο της Γερμανίας απαγόρευσε στους μαθητές τα rapid test και τη χρήση μάσκας.

Διαβάστε ακόμα