Οι αποφάσεις του Συνδέσμου Κληρικών της Εκκλησίας της Κρήτης

Share:

Δελτίο Τύπου
Ένωσης Συνδέσμων Κληρικών
Εκκλησίας Κρήτης (Ε.Σ.Κ.Ε.Κ.)
28 Νοεμβρίου 2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συνδέσμων Κληρικών της Εκκλησίας Κρήτης (Ε.Σ.Κ.Ε.Κ.) και οι Πρόεδροι των κατά τόπους Ιερών Συνδέσμων του νησιού, συνήλθαν σε έκτακτη συνεδρίαση σήμερα 28 Νοεμβρίου 2018 στο γραφείο της στο Ηράκλειο, με σκοπό να ενημερωθούν τα μέλη από τον πρόεδρο π. Ζαχαρία Αδαμάκη και να αποφασίσουν τις ενέργειες τους, έπειτα από τις πρόσφατες συναντήσεις της Συνοδικής Επιτροπής της Εκκλησίας Κρήτης με τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου, με τους Αρχηγούς και Εκπροσώπους των Κομμάτων της Ελληνικής Βουλής
καθώς και τους αιρετούς Βουλευτές της Κρήτης.
Τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τις παραπάνω
συναντήσεις ήταν:
α. Η επικείμενη αναθεώρηση του Συντάγματος.
β. Η πρόταση αξιοποίησης της Εκκλησιαστικής περιουσίας.
γ. Η αβέβαιη εργασιακή σχέση και το μισθολογικό καθεστώς των κληρικών.
Έπειτα από εκτεταμένη διαλογική συζήτηση το Δ.Σ της
Ένωσης καθώς και οι Πρόεδροι των Ιερών Συνδέσμων αποφάσισαν ΟΜΟΦΩΝΑ:
α. Να επισκεφθούν τη Μητέρα Εκκλησία το Οικουμενικό
Πατριαρχείο και τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη Κύριο Κύριο Βαρθολομαίο.
β. Να αποδεχθούν την πρόταση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου για διάλογο στις 4 Δεκεμβρίου 2018 με τους κληρικούς της Εκκλησίας της Κρήτης.
γ. Να έλθουν οι τοπικοί Σύνδεσμοι των Ιερών Μητροπόλεων σε επικοινωνία με τους ανά Νομό Βουλευτές της Κρήτης και να ζητήσουν την ξεκάθαρη θέση τους για τα παραπάνω θέματα.
δ. Δηλώνουν απερίφραστα ότι είναι και θα παραμείνουν ενωμένοι όλοι οι κληρικοί της Ελλάδος. Για το λόγο αυτό είναι σε συνεχή επαφή με το Δ. Σ. του Ι.Σ.Κ.Ε. για τις περαιτέρω από κοινού ενέργειές της Ένωσης.
ε. Εκφράζουν δημόσια τις εγκάρδιες θερμές ευχαριστίες τους προς την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης για την έμπρακτη πατρική στήριξη και συμπόρευση με την Ένωση.

Από την Γραμματεία της Ε.Σ.Κ.Ε.Κ.

Previous Article

Αρχιεπίσκοπος Κρήτης: «Θέλουν να διχάσουν τον λαό»

Next Article

Παραμένει ο Αμερικής Δημήτριος