Οι διαβουλεύσεις έχουν περισσότερο επικοινωνιακό χαρακτήρα

Share:

Όπως αναφέρει το Βήμα Ορθοδοξίας ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας εξέφρασε την βεβαιότητα για την ολοκλήρωση της επίμαχης συμφωνίας. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι οι διαβουλεύσεις που γίνονται με την Εκκλησία έχουν περισσότερο επικοινωνιακό χαρακτήρα. Πρέπει να είναι άγρυπνη η Ιεραρχία ώστε να μην αφήσει την κυβέρνηση να υλοποιήσει τα σχέδια της που είναι εις βάρος της Εκκλησίας και του Έθνους. 

Η επίμαχη συμφωνία για την θρησκευτική ουδετερότητα, την εκκλησιαστική περιουσία και τη μισθοδοσία των κληρικών, εξετάζεται εξονυχιστικά για τις τελευταίες λεπτομέρειες,από τους επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρα υπέρ του διαχωρισμού των δυο θεσμών. Και αυτό θα αλλάξει. Να είστε σίγουροι. Η ιστορική συμφωνία βάζει τα πράγματα στη θέση τους και θα προχωρήσει κανονικά παρά την καθυστερημένη αντίδραση της Εκκλησίας.

«Οι διαβουλεύσεις που γίνονται με την Εκκλησία έχουν περισσότερο επικοινωνιακό χαρακτήρα. Τα υπόλοιπα είναι περιττά. Οι κληρικοί δεν θα μείνουν στον δρόμο, απλά θα πληρώνονται από κρατικές επιδοτήσεις», υπογραμμίζει και συνεχίζει ότι «εμείς ποτέ δεν είπαμε ότι θα πρέπει να συναινέσει κι η Εκκλησία σε θέματα που αφορούν τους δημόσιους υπαλλήλους. Οι αποφάσεις αυτές είναι μόνο κυβερνητικές και απορούμε πραγματικά με τις αντιδράσεις κι άλλων εκκλησιών που θέλουν να δημιουργήσουν διπλωματικό επεισόδιο για να κερδίσουν τις εντυπώσεις που έχουν χάσει επί της ελληνικής επικράτειας. Απλά ενημερώνουμε όλες τις πλευρές. Δεν σημαίνει αυτό ότι μαζί θα συμφωνήσουμε».

Previous Article

Την Τρίτη συνέρχεται η Διαρκής Ιερά Σύνοδος

Next Article

Βόρεια Ήπειρος γη ελληνική! Τότε και σήμερα

Διαβάστε ακόμα