Οι δυνάμεις του κακού προσπαθούν να σπάσουν την ενότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας

Share:

Οι δυνάμεις του κακού προσπαθούν να σπάσουν την ενότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας και ανέφερε ως παράδειγμα την επίσκεψη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Ουκρανία.

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος χαρακτήρισε αμαρτωλή και ανεξήγητη την επίσκεψη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Ουκρανία, αναφέρει το ria.ru.

«Η Υπεραγία Θεοτόκος να βοηθήσει στη διατήρηση της ενότητας των Ορθοδόξων Εκκλησιών, που σήμερα διαλύονται από τις δυνάμεις του κακού. Γνωρίζουμε τι συμβαίνει σήμερα στην οικουμενική Ορθοδοξία, πώς αυτές οι δυνάμεις, χρησιμοποιώντας τη δύσκολη κατάσταση που έχει αναπτυχθεί στην Ουκρανία, προσπαθούν να σπάσουν την ενότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Και κάτι πετυχαίνουν: παράδειγμα αυτού είναι η αμαρτωλή και ανεξήγητη επίσκεψη του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως στο Κίεβο και το συλλείτουργό του με τους σχισματικούς», δήλωσε ο Πατριάρχης Κύριλλος στο κήρυγμά του για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Καθεδρικό Ναό του Χριστού Σωτήρα στη Μόσχα.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος επισκέφθηκε την Ουκρανία από τις 20 έως τις 24 Αυγούστου, συμμετέχοντας στον εορτασμό της 30ης επετείου της ανεξαρτησίας της χώρας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, συλλειτούργησε με τον επικεφαλής της OCU Επιφάνιο Ντουμένκο στο ναό Αγίας Σοφίας στο Κίεβο, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της χώρας Βλαντίμιρ Ζελένσκι, τον Πρωθυπουργό Ντενίς Σμυγκάλ και τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Ντμίτρι Ραζούμκοφ.

Η επίσκεψη του επικεφαλής του Φαναρίου στην Ουκρανία προκάλεσε διαμαρτυρία μεταξύ των πιστών της UOC, οι οποίοι στις 21 Αυγούστου ήρθαν στο Κοινοβούλιο (Βερχόβνα Ράντα) για να συναντηθούν με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και να εκφράσουν τη διαφωνία τους με τη χορήγηση Τόμου Αυτοκεφαλία, αλλά ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν βγήκε σε αυτούς.

spzh.news

Previous Article

Σεβ. Καναδᾶ «θεοποιεῖτε» τὸ κράτος;

Next Article

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν πείθει