Οι ΗΠΑ συγχαίρουν την “Αυτοκέφαλη Εκκλησία” της Ουκρανίας

Share:

Ευχαριστημένοι εμφανίζονται οι Αμερικάνοι που νομίζουν οτι κατάφεραν να διασπάσουν τον Ορθόδοξο λαό της Ουκρανίας. Δυστυχώς στα σχέδια τους αυτά βρήκαν και συνεργάτες εκκλησιαστικά πρόσωπα.

Δήλωση για την παράδοση του Τόμου Αυτοκεφαλίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας εξέδωσε σήμερα, Πέμπτη 10 Ιανουαρίου ο Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κ. Μάικ Πομπέο.

Στην δήλωσή του ο κ. Μάικ Πομπέο αναφέρει ότι η ανακοίνωση της Αυτοκεφαλίας για μια ανεξάρτητη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, την 6η Ιανουαρίου, σηματοδοτεί ένα ιστορικό επίτευγμα καθώς η Ουκρανία επιδιώκει να καταγράψει το δικό της μέλλον.

”Οι Ηνωμένες Πολιτείες επαναλμβάνουν την ακλόνητη υποστήριξή τους για μια κυρίαρχη και ανεξάρτητη Ουκρανία” τονίζει χαρακτηριστικά ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

”Οι Ηνωμένες Πολιτείες διατηρούν την ισχυρή υποστήριξή τους για τη θρησκευτική ελευθερία, συμπεριλαμβανομένης της ελευθερίας των μελών θρησκευτικών ομάδων να κυβερνούν τη θρησκεία τους σύμφωνα με τις πεποιθήσεις τους, χωρίς εξωτερική παρέμβαση” προσθέτει ο κ. Πομπέο.

”Χαιρετίζουμε τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Επιφανίου ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας είναι ανοιχτή σε όλους τους ορθόδοξους πιστούς και ενθαρρύνει αξιωματούχους της κυβέρνησης και των Εκκλησιών να προωθήσουν την ανοχή και τον σεβασμό στην ελευθερία των μελών όλων των θρησκευτικών πεποιθήσεων να λατρεύουν όπως αυτοί το επιλέγουν” υπογραμμίζει κλείνοντας ο κ. Μάικ Πομπέο.

Romfea.gr

Previous Article

Να μην δεχθεί ο Αρχιεπίσκοπος την αντικανονική αντιπροσωπία

Next Article

O Μητροπολίτης Γλυφάδας υπέρ των 22 Μητροπολιτών της Μακεδονίας

Διαβάστε ακόμα