Οι ΗΠΑ υποστήριξαν τη διεθνή αναγνώριση της αυτοκέφαλης «Εκκλησίας» της Ουκρανίας

Share:

Ο Αμερικάνος υπουργός Εξωτερικών Πομπέο ομολόγησε το πασιφανές! Ότι δηλαδή χάριν της Αμερικής η σχισματική Ουκρανική Εκκλησία απέκτησε την αυτοκεφαλία της. Ο ίδιος με την ομολογία του διαψεύδει το Φανάρι, το οποίο επανειλημμένως αρνείται την εμπλοκή των ΗΠΑ. Δυστυχώς ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος συμμετείχε στα πολιτικά παιχνίδια των Αμερικανών δημιουργώντας σχίσμα στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Υπουργός Εξωτερικών Πομπέο: Οι ΗΠΑ υποστήριξαν τη διεθνή αναγνώριση της αυτοκέφαλης «Εκκλησίας» της Ουκρανίας

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προώθησαν την διεθνή αναγνώριση των σχισματικών της Ουκρανίας και ότι ο ίδιος “βοήθησε” τον Επιφάνιο να αποφύγει τη ρωσική επιρροή.

Αυτήν την δήλωση έκανε ο ίδιος μέσω twitter.

«Έχω αναλάβει δράση σε πολλά μέτωπα με τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της θρησκευτικής ελευθερίας. Διαβεβαίωσα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστήριξαν τη διεθνή αναγνώριση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, βοήθησα τον Μητροπολίτη να αποφύγει τη ρωσική επιρροή ».

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ επιβεβαίωσε ουσιαστικά αυτό που υποστηρίζουν όλοι, όσοι αντιτίθενται στην απόδοση Ορθοδόξου Εκκλησιαστικής υποστάσεως από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στους σχισματικούς, αφορισμένους, αναθεματισμένους και αυτοχειροτόνητους της Ουκρανίας.

Η προώθηση των σχισματικών εξυπηρετεί γεωπολιτικά σχέδια και δεν έχει καμία Ιεροκανονική υπόσταση.

oukraniko.blogspot.com

Previous Article

Ούτε στα χρόνια της Τουρκοκρατίας δεν συνέβαιναν αυτά

Next Article

Δια του Αγιασμού επιτελούνται άπειρα θαύματα!

Διαβάστε ακόμα