Οι ΗΠΑ χρηματοδοτούν στην Τουρκία την κοινότητα ΛΟΑΤ με 22 εκατομμύρια δολάρια

Share:

Για ποιο λόγο άραγε οι ΗΠΑ χρηματοδοτούν με τέτοια υπέρογκα ποσά τους ΛΟΑΤ στην Τουρκία; Μήπως έχουν δίκαιο αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι οργανώσεις αυτές είναι παρακλάδια των αμερικανικών υπηρεσιών, για να αλλοιώσουν το φρόνημα ενός λαού;

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σόιλου, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν χρηματοδοτήσει την οργάνωση ΛΟΑΤ (ομοφυλόφιλων) στην τουρκική πρωτεύουσα Άγκυρα, με 22 εκατομμύρια δολάρια.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες χρηματοδότησαν, επίσης, το Δημοκρατικό Κόμμα της Συρίας (PYD)», είπε ο Σόιλου, αναφερόμενος στην πολιτική πτέρυγα των κουρδικών ομάδων που ελέγχουν τα περισσότερα εδάφη της βόρειας Συρίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Άγκυρα θεωρεί αυτές τις ομάδες ως τρομοκρατικές οργανώσεις λόγω των δεσμών τους με τους Κούρδους αυτονομιστές στην Τουρκία.

«Τώρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες βοηθούν την κοινότητα ΛΟΑΤ δίνοντας της 22 εκατομμύρια δολάρια», πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός.

Ωστόσο, δεν έδωσε πληροφορίες σχετικά με το πως και τι, της χρηματοδότησης αυτής.
«Οφείλω να πω ότι ο πραγματικός στόχος τους εδώ είναι να αλλάξουμε πεποιθήσεις, ταυτότητα και την παρουσία της χώρας διεθνώς», είπε χαρακτηριστικά.

Η Τουρκία, υπό βρίσκεται υπό την εξουσία του Ισλαμικού Κόμματος της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει απαγορεύσει τις δραστηριότητες των κοινοτήτων ΛΟΑΤ στην Κωνσταντινούπολη και κάποιες άλλες πόλεις.

echedoros-a.gr

Previous Article

Σχετικά μέ τήν θεσμική νομιμοποίηση τῆς Σχισματικῆς Ἐκκλησίας τῆς Οὐκρανίας

Next Article

Διατὶ κατηργήθη ἡ λέξις «αἵρεσις» ἀπὸ τὸ λεξιλόγιον τῶν οἰκουμενιστῶν;