Οι θέσεις των Κληρικών είναι όλες οργανικές

Share:

Πυροδότησαν αντιδράσεις οι δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γαβρόγλου στη Βουλή όπου τόνισε ότι  “από τις 10.400 θέσεις ιερέων που υπάρχουν σήμερα, οι πραγματικές οργανικές θέσεις είναι 6.000 -«ούτε μία παραπάνω», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο νόμος ο οποίος ορίζει τις οργανικές θέσεις, για να γνωρίζετε, είναι ο αναγκαστικός ν. 536/1945 και οι οργανικές θέσεις ιερέων στην Εκκλησία είναι έξι χιλιάδες, ούτε μία παραπάνω. Είναι έξι χιλιάδες. Δεν είναι δέκα χιλιάδες τετρακόσιες.”

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ μιλώντας στον ΣΚΑΪ, μεταξύ άλλων τόνισε: “Λέμε στον κ. Υπουργό με πάρα πολύ αγάπη ότι δεν έχει νομική γνώση. Δεν έχει νομική επάρκεια γι΄αυτό αποφαίνεται με αυτό τον αβάσιμο τρόπο. Οι θέσεις των κληρικών είναι όλες οργανικές. Και είναι οργανικές γιατί έχουν προβλεφθεί και έχουν κυρωθεί από την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως”.

“Συνεπώς δεν μπορούν να τις απωλέσουν παρά μόνο αν παραιτηθούν η απωλέσουν την θέση τους, από κάποια πειθαρχική ποινή ή αποβιώσουν. Συνεπώς οι θέσεις αυτές δεν είναι στην διάθεση του κ. Υπουργού”, πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Πειραιώς .

Previous Article

Πατριωτική παράκληση για την ανακαίνιση της οικίας του Παύλου Μελά

Next Article

Οι Κινέζοι «ξαναγράφουν» την Αγία Γραφή!

Διαβάστε ακόμα