Οι καραμέλες και οι σοκολάτες που έγιναν κτίρια και εγκαταστάσεις

Share:

Όταν ο Πατριάρχης είχε κατηγορηθεί για δοσοληψίες με τον Ποροσένκο, για να δοθεί η Αυτοκεφαλία στην Ουκρανία ο Πατριάρχης είχε δηλώσει «Αν και η ρωσική Εκκλησία με κατηγορεί ότι πήρα χρήματα για να κάνω αυτή την αυτοκεφαλία, στην πραγματικότητα δεν πήρα χρήματα αλλά πολλές καραμέλες και σοκολάτες από το εργοστάσιο του Ποροσένκο». Σήμερα δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Προεδρίας της Ουκρανίας, το κείμενο της συμφωνίας μεταξύ της Ουκρανίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Εκεί φαίνονται τα ανταλλάγματα που πήρε το Φανάρι, τα οποία καθ’ άλλο παρα σοκολάτες και καραμέλες είναι. 

Η συμφωνία περιλαμβάνει συνολικά 6 άρθρα. Προβλέπει τη συμφωνία και των δύο μερών να εργαστούν για τη δημιουργία και τη συγκρότηση της αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία με βάση τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας, την διεξαγωγή αναλυτικής και μεθοδολογικής μελέτης σχετικά με τις σχέσεις μεταξύ κρατικών φορέων και ορθόδοξων θρησκευτικών οργανώσεων, καθώς και την προώθηση εφαρμογής κοινωνικών, πολιτιστικών και εκπαιδευτικών σχεδίων.

«Η Ουκρανία παραχωρήσει κτίρια και εγκαταστάσεις στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, (υπό την ονομασία «Σταυροπήγιον του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ουκρανία «) σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ουκρανίας, προκειμένου να επιτευχθεί η αποστολή» αναφέρει η συμφωνία.

Η συμφωνία ορίζει επίσης ότι τα μέρη θα διεξάγουν τακτικές διαβουλεύσεις σχετικά με την εναρμόνιση των δράσεων για τη βελτίωση της συνεργασίας. Το έγγραφο της συμφωνίας υπογράφηκε από τον Πόροσενκο και τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στις 3 Νοεμβρίου 2018 κατά την επίσκεψη του στην Τουρκία.

Στις 7 Νοεμβρίου 2018, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Πόροσενκο υπέγραψε το νόμο για τη μεταφορά της Εκκλησίας του Αγίου Ανδρέα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

orthodoxianewsagency.gr

Previous Article

“Σκωτσέζικο ντους” για τον Βαρθολομαίο

Next Article

Έδωσαν την Μακεδονίαν, δια να λάβουν την Χάλκην;