Οι κινεζικές αρχές ανατίναξαν χριστιανική Εκκλησία με δυναμίτη

Share:

Αν ήταν άραγε τζαμί, θα τολμούσαν οι Κινεζικές αρχές να το κατεδαφίσουν; Δυστυχώς ο διωγμός των Χριστιανών συνεχίζεται σε Ανατολή και Δύση. Καμία επίσημη αντίδραση, καμία δήλωση πολιτικού αρχηγού. 

Οι κινεζικές αρχές κατεδάφισαν μια γνωστή χριστιανική Εκκλησία λόγω της μακροχρόνιας  έντασης μεταξύ των θρησκευτικών ομάδων και του Κομμουνιστικού Κόμματος .

Μάρτυρες και υπερασπιστές ακτιβιστές είπαν ότι η παραστρατιωτική Λαϊκή Ένοπλη Αστυνομία χρησιμοποίησε δυναμίτη και εκσκαφείς για να καταστρέψει την εκκλησία Golden Lampstand, η οποία εξυπηρετούσε την πόλη Linfen στην επαρχία Shanxi μια πόλη άνω των 50.000,

Η ChinaAid, μια χριστιανική ομάδα υποστήριξης με έδρα τις ΗΠΑ, δήλωσε ότι οι τοπικές αρχές έχουν φυτεύσει εκρηκτικά σε υπόγεια αίθουσα λατρείας για να κατεδαφίσουν το κτήριο, κατασκευασμένο με περίπου 2,6 εκατομμύρια δολάρια (£ 1,9 εκατομμύρια) σε συνεισφορές τοπικών προσκυνητών σε μία από τις φτωχότερες περιοχές της Κίνας.

Η Εκκλησία είχε αντιμετωπίσει “επανειλημμένες διώξεις” από την κινεζική κυβέρνηση, δήλωσε η ChinaAid. Εκατοντάδες αστυνομικοί και μισθωμένοι κακοποιοί έσπασαν το κτίριο και κατέλαβαν τις Βίβλες σε μια προηγούμενη καταστολή το 2009 που έληξε με τη σύλληψη εκκλησιαστικών ηγετών.

Οι εκκλησιαστικοί ηγέτες έλαβαν ποινές φυλάκισης έως και επτά ετών για κατηγορίες παράνομης κατοχής γεωργικών εκτάσεων και διατάραξης της κυκλοφορίας, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Υπάρχουν περίπου 60 εκατομμύρια χριστιανοί στην Κίνα, πολλοί από τους οποίους λατρεύουν σε ανεξάρτητες εκκλησίες όπως το Golden Lampstand. Εκατομμύρια χριστιανοί, βουδιστές και μουσουλμάνοι υπόκειται επίσης σε κρατικές κυρώσεις.

Όμως, η αυξανόμενη δημοτικότητα των μη κρατικών εγκεκριμένων εκκλησιών έχει προκαλέσει την οργή των αρχών, επιφυλακτική από κάθε απειλή για τον άκαμπτο πολιτικό και κοινωνικό έλεγχο του επισήμως αθεϊστικού κομμουνιστικού κόμματος.

Η ελευθερία της θρησκείας είναι εγγυημένη στο σύνταγμα της Κίνας, επομένως οι τοπικές αρχές θεωρούνται συχνά ότι χρησιμοποιούν τεχνικές για να επιτεθούν σε μη καταχωρημένες εκκλησίες. Οι χρεώσεις παραβίασης της γης ή του κτιρίου και η διαταραχή της ειρήνης είναι από τις πιο συχνές.

Η κρατική εφημερίδα Global Times ανέφερε ότι ο επίσημος λόγος για την κατεδάφιση ήταν ότι το κτίριο δεν διέθετε τις απαραίτητες άδειες.

“Ένας χριστιανός πρόσφερε τη γεωργική του γη σε έναν τοπικό χριστιανικό σύλλογο και έκρυψε κρυφά μια εκκλησία χρησιμοποιώντας το εξώφυλλο της οικοδόμησης μιας αποθήκης”, ανέφερε ένας αξιωματούχος της κυβέρνησης.

Οι θρησκευτικές ομάδες πρέπει να εγγραφούν στις τοπικές αρχές θρησκευτικών υποθέσεων σύμφωνα με την κινεζική νομοθεσία, ανέφερε η έκθεση, προσθέτοντας ότι η εκκλησία κατασκευάστηκε παράνομα σχεδόν πριν από μια δεκαετία, παραβιάζοντας τους οικοδομικούς κώδικες.

“Η επανειλημμένη δίωξη της εκκλησίας Golden Lampstand αποδεικνύει ότι η κινεζική κυβέρνηση δεν σέβεται τη θρησκευτική ελευθερία ή τα ανθρώπινα δικαιώματα”, δήλωσε ο πρόεδρος και ιδρυτής της ChinaAid Bob Fu.

Η ChinaAid καλεί τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει ανοιχτά τον βομβαρδισμό αυτού του εκκλησιαστικού κτηρίου και να παροτρύνει την κινεζική κυβέρνηση να αποζημιώσει αρκετά τους χριστιανούς που πλήρωσαν γι ‘αυτήν και να σταματήσουν αμέσως αυτές τις ανησυχητικές κατεδαφίσεις των εκκλησιών.

Ένας ποιμένας σε μια κοντινή εκκλησία, που μίλησε υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας, δήλωσε ότι είδε μεγάλο αριθμό παραστρατιωτικών αστυνομικών την Τρίτη γύρω από την περιοχή γύρω από την εκκλησία. Αργότερα ακούστηκε μια δυνατή έκρηξη.

Η εκκλησία Golden Lampstand χτίστηκε από τους Ευαγγελιστές συζύγων Wang Xiaoguang και Yang Rongli ως μόνιμο σπίτι για τους οπαδούς τους.

Το ζευγάρι κήρυξε γύρω από το Linfen από το 1992, ιδρύοντας εκκλησίες σε αυτοσχέδιους χώρους όπως κοιτώνες εργοστασίων και θερμοκήπια.

Ενώ οι αρχές δεν εμπόδισαν την κατασκευή της εκκλησίας, αργότερα κατέρρευσαν και το ζευγάρι και οι άλλοι εκκλησιαστικοί ηγέτες απεστάλησαν στη φυλακή.

Η ChinaAid ανέφερε επίσης ότι οι αρχές κατέστρεψαν επίσης μια καθολική εκκλησία στο Xi’an, πρωτεύουσα της επαρχίας Shaanxi, στις 27 Δεκεμβρίου. Οι αξιωματούχοι έσπασαν σταυρούς και κατασχέθηκαν αγάλματα, ευχαριστιακό βωμό και άλλα θρησκευτικά αντικείμενα, καθώς κατέστρεψαν το κτίριο με βαριά μηχανήματα, ανέφερε η οργάνωση.

Η κατεδάφιση ώθησε περισσότερα από 100 μέλη της εκκλησίας να διαμαρτυρηθούν μπροστά σε κυβερνητικά γραφεία αυτή την εβδομάδα.

independent.co.uk

Previous Article

Πρώτη φορά η ΕΕ αποφασίζει μέτρα εις βάρος της Τουρκίας για παραβίαση του διεθνούς δικαίου

Next Article

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΤΟΥ ΕΥΓΕΝΙΚΟΥ

Διαβάστε ακόμα