Οι κληρικοί της UOC που θα παραμείνουν πιστοί στον Ονούφριο θα δουλεύουν ως φορτωτές

Share:

 

Ο Ζινκέβιτς, “ιεράρχης” της OCU, λέει ότι οι ιερείς που δεν πηγαίνουν στην OCU «μετά πηγαίνουν σε κοσμικές εργασίες, πηγαίνουν να εργαστούν ως φορτωτές ή φροντίζουν τα οικόσιτα ζώα τους στο χωριό».

Ο «Μητροπολίτης» του Λουτσκ και Βολυνίας της OCU Μιχαήλ Ζινκέβιτς είπε ότι οι ιερείς της UOC, οι οποίοι αρνούνται να μεταφερθούν στη δομή του Ντουμένκο, θα εργαστούν ως φορτωτές.

Σε συνέντευξή του στον «Ανταγωνιστή», ο Μιχαήλ είπε ότι το 2022, 42 κοινότητες «μεταφέρθηκαν» στην OCU, αλλά μόνο τρεις ιερείς.

Ο «ιεράρχης» της OCU είπε ότι είναι «αβάσιμο να μιλάμε» με τους ενορίτες που παραμένουν πιστοί στην UOC. «Είναι κάτι περισσότερο από θρησκευτικό φανατισμό, απλώς ακολουθούν τον αρχηγό τους, τελεία», είπε.

Ο Ζινκέβιτς είναι σίγουρος ότι «στο 90% τέτοιων περιπτώσεων (σ.σ. όταν παίρνουν ναό υπέρ της OCU), ο ιερέας μένει χωρίς ποίμνιο».

«Δηλαδή, αυτοί οι ιερείς μετά θα πάνε σε κοσμική εργασία. Θα φύγουν για να δουλέψουν ως φορτωτές ή για να φροντίζουν τα οικόσιτα ζώα τους στο χωριό. Μερικοί από αυτούς προσπαθούν να ξαναρχίσουν τις δραστηριότητές τους σε κάποια οικόπεδα που παίρνουν από κάπου ή τους δωρίζουν και χτίζουν», λέει ο Μιχαήλ.

Είπε ότι ο κόσμος θα πηγαίνει σε τέτοιους ιερείς. Αλλά «αυτοί είναι συνήθως 20-40 άτομα, σε αντίθεση με τους πρώην 900 ενορίτες».

Σύμφωνα με τον ίδιο, με την πάροδο του χρόνου, τέτοιοι πιστοί φεύγουν ούτως ή άλλως, επειδή «οι άνθρωποι καταλαβαίνουν και επιστρέφουν στο ναό».

«Το 90% των ιερέων χάνουν τις ενορίες τους, δεν μπορούν να υπηρετήσουν. Ο κόσμος δεν μπορεί να τους στηρίξει, κι αυτοι με τη σειρά τους δε μπορούν να υπηρετήσουν, γιατί χρειάζεται να αφιερώσουν πολύ χρόνο, ενώ αυτοί πρέπει να φτιάχνουν την οικονομική τους κατάσταση», είπε ο «ιεράρχης» της OCU.

Νωρίτερα, η ΕΟΔ έγραψε ότι, σύμφωνα με τον Ζινκέβιτς, πρέπει να να απαγορευθεί η φυσική ύπαρξη της UOC.

spzh.news

Previous Article

Οι πιστοί στη Λαύρα του Κιέβου κοινώνησαν σήμερα μέσα απ’ τα κάγκελα!

Next Article

Δικηγόρος της Λαύρας Κιέβου: Οι ενέργειες της κρατικής Επιτροπής είναι παράνομες