ΟΙ ΜΟΝΑΧΕΣ ΘΑ ΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΜΟΝΟ!

Share:

Ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ την Θεία Κοινωνία!
«ΟΙ ΜΟΝΑΧΕΣ ΘΑ ΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΜΟΝΟ!»

Στις 24 Αυγούστου 2021 στην εορτή του Πατροκοσμά, ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ την συμμετοχή των πιστών στο μυστήριο της Θειάς Ευχαριστίας, διατάζωντας απο το ιερό βήμα όπως θα ακούσετε στο βίντεο : «Παρακαλώ να προσέλθουν οι μοναχές και να κοινωνήσουν μόνο!» Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη στο μοναστήρι του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού – που βρήσκετε λιγο έξω απ’ το Τορόντο στην ημέρα της πανηγύρεως. Το μοναστήρι ειναι έιναι ένα απο τα 18 μοναστήρια που ίδρυσε ο μακαριστός Γέροντας Εφραίμ ο Φιλοθεϊτης το 1993.

Εφόσον κοινώνησαν οι μοναχές, απαγορεύτηκε η προσέλευση των λαϊκών στο ιερό μυστήριο [όπως πρέπει να τηρείτε κανονικά]….Παρευρισκόμενοι στην πανήγυρι του μοναστηριού ήταν εκατοντάδες προσκυνητές, ανάμεσα τους και πάρα πολλοί νέοι και παίδια όλων των ηλικιών οι οποιοί παρέμειναν όλοι ακοινώνητοι! Συνειδητοί πιστοί που ενοχλήθηκαν απο την : «εντολή» του Αρχιεπισκόπου, σέβοντας την ιεροτητά του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, περίμεναν υπομονετικά μετά το «Δι’ ευχών» για να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους και να καλέσουν τονr Αρχιεπίσκοπο σε διάλογο, τον οποιό μπορείτε να ακούσετε την ώρα που διανέμεται το αντίδωρο στο βίντεο.

Το πρόβλημα αλλαγής της μεταδόσεως της Θείας Κοινωνίας στην Ιερά Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή του Καναδά, άρχισε τον Ιούνιο του 2020 και συνεχώς εξελίσσεται! Ενα πρόβλημα το οποίο παραδόξος δεν έχει απασχολήσει τις άλλες Ορθόδοξες δικαιοδοσίες του Καναδά (πχ. Ρώσων, Σέρβων, Ρουμάνων, Αντιοχιανών, Βουλγάρων, Γεωργιανών κτλ.). Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Σωτήριος συνεχόμενα πιέζει τις μοναχές να εφαρμόσουν την χρήση πολλαπλών κουταλλιών στο μοναστήρι, το οποίο αντιστέκονται δυναμικά! Συγχαίρουμε, υποστηρίζουμε και ενθαρρύνουμε την στάση της αδελφότητας που ομολογιακά συντηρεί την Ιερά Παράδοση!

Previous Article

Τα σταυροπήγια Μοναστήρια ανοίγουν την Κερκόπορτα να μπει η Τουρκία;

Next Article

Σεβ. Καναδᾶ «θεοποιεῖτε» τὸ κράτος;