Οι Παπικοί Επίσκοποι δούρειοι ίπποι της νέας τάξης για τους λαούς

Share:

Σύμφωνα με τη Γενική Εισαγγελία, δηλώσεις του Επισκόπου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας υποθάλπουν μίσος στη Λευκορωσία

Η Γενική Εισαγγελία της Λευκορωσίας προειδοποίησε τον Ρωμαιοκαθολικό Επίσκοπο της αρχιεπαρχίας Μινσκ και Μογκιλιόφ για το απαράδεκτο της υποθάλψεως μίσους στην κοινωνία.

Η Γενική Εισαγγελία της Λευκορωσίας εξέδωσε προειδοποίηση στον Επίσκοπο της αρχιεπαρχίας Μινσκ και Μογκιλιόφ της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Γιούρι Κοσομπούτσκι για το απαράδεκτο των δημοσίων δηλώσεών του, που υποθάλπουν μίσος στην κοινωνία και προκαλούν εχθρότητα.

Υποδεικνύεται ότι στις δηλώσεις του στο λογαριασμό του στο Facebook και σε άλλους διαδικτυακούς πόρους «μέσω από σκοπίμως επιθετικό τόνο, χρησιμοποιούνται ορισμένοι όροι και φράσεις, οι οποίες συνειδητά αυξάνουν την ένταση μέσα στην κοινωνία», μεταδίδει στον λογαριασμό του στο Telegram το Τμήμα Πληροφοριών της Γενικής Εισαγγελίας της Λευκορωσίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δημόσιες δηλώσεις του Ρωμαιοκαθολικού κληρικού, υποθάλπουν μίσος και έχθρα έναντι των εκπροσώπων των οργάνων της κρατικής εξουσίας, συμπεριλαμβανομένων και των οργάνων της δημοσίας τάξεως.

Η Γενική Εισαγγελία θεωρεί ότι παρόμοιες ενέργειες είναι ανεπίτρεπτες και απαράδεκτες, εφόσον δεν ανταποκρίνονται στον θεμελιώδη ρόλο της Εκκλησίας ως προς την επίτευξη πλήρους κατανοήσεως, ανεκτικότητας και συμφωνίας μέσα στην κοινωνία, αλλά ενθαρρύνουν τους πολίτες σε επίθεση και παράνομες ενέργειες.

Νωρίτερα, ο Επίσκοπος της Ρωμαικαθολικής Εκκλησίας σε κήρυγμά του ταύτισε τα συμβολικά χρώματα των ακτιβιστών που διαμαρτύρονται στη Λευκορωσία με τα σύμβολα της Αναστάσεως, αντιπαραβάλλοντας τις κοκκινόλευκες σημαίες με την αιματοβαμμένη σινδόνη, στην οποία ήταν περιτυλιγμένο το Σώμα του Χριστού.

Όπως μετέδωσε η Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων, σχολιάζοντας την ακύρωση του διαβατηρίου του επικεφαλής των Ρωμαιοκαθολικών της Λευκορωσίας Αρχιεπισκόπου Ταντέους Κοντρουσέβιτς, ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλέξανδρος Λουκασένκο δήλωσε: «Κανείς δεν θα επιτρέπεται να μεταβαίνει στην Πολωνία και να λαμβάνει εντολές για το πώς να διαλύσει τη χώρα μας».

Μετάφραση του Βασιλείου Μεταφράστωφ

ΕΟΔ – Ενωση Ορθοδοξων Δημοσιογραφων

Previous Article

Ισλαμιστές τρομοκράτες σκοτώνουν χριστιανούς στην Νιγηρία

Next Article

Χιλιάδες παιδιά απέκτησαν εξάρτηση από τα βιντεοπαιχνίδια στην καραντίνα