Οι πλούσιες χώρες να καταναλώνουν 100% συνθετικό κρέας

Share:

Συμβουλές… διατροφής στα εύπορα κράτη του πλανήτη, προκειμένου να μην επιβαρύνουν το περιβάλλον έδωσε ο Μπιλ Γκέιτς.

Ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, προέτρεψε την ανθρωπότητα να «αγκαλιάσει» την επιστημονική ιδέα του ψεύτικου κρέατος, προκειμένου να σώσει τη Γη από τις βλαβερές επιπτώσεις του φαινομένου του θερμοκηπίου.

«Πώς να αποφύγετε μια καταστροφή του κλίματος: Οι λύσεις που έχουμε και οι σημαντικές ανακαλύψεις που χρειαζόμαστε» τιτλοφορείται το νέο βιβλίο του συνιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς για την κλιματική αλλαγή και μιλώντας στο πλαίσιο της προώθησής του, υποστήριξε ότι το συνθετικό κρέας μειώνει τα επίπεδα του μεθανίου, ενώ δεν προϋποθέτει και τη σφαγή των ζώων καθώς παράγεται από in vitro καλλιέργειες ζωικών κυττάρων.

«Πιστεύω ότι όλες οι πλούσιες χώρες πρέπει να καταναλώνουν 100% συνθετικό βόειο κρέας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γκέιτς σε άρθρο του στην «Technology Review», προσθέτοντας: «Μπορείτε να συνηθίσετε τη διαφορά στη γεύση, η οποία θα γίνεται όλο και καλύτερη με την πάροδο του χρόνου».

Σύμφωνα με τον Αμερικανό «γκουρού» της πληροφορικής, η ιδέα είναι να μειωθούν οι εκπομπές μεθανίου, ενός «αερίου του θερμοκηπίου» που παράγεται από τη βόσκηση των ζώων όπως αγελάδες ή πρόβατα καθώς χωνεύουν το χόρτο που τρώνε.

Επαινώντας τα τεχνολογικά επιτεύγματα στη γεωργία και τη βιομηχανική, ο Γκέιτς υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος, καθώς το να πεις στους ανθρώπους «Δεν μπορείς πλέον να έχεις αγελάδες» είναι μια «πολιτικά μη δημοφιλής προσέγγιση των πραγμάτων».

Όπως ήταν φυσικό, οι δηλώσεις του Γκέιτς προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων και σχολίων.

«Θα τρώτε το τρισδιάστατο εκτυπωμένο πλαστικό κρέας, αλλά όχι αυτός και οι φίλοι του στο Νταβός» σχολίασε ο Paul Joseph Watson, σημειώνοντας ότι ο Γκέιτς είναι σαρκοφάγος καθώς το χάμπουργκερ είναι το αγαπημένο του φαγητό.

​Σημειώνεται ότι ένα πιάτο με ένα μικρό κομμάτι, κατασκευασμένου στο εργαστήριο, «κοτόπουλου» προσφερόταν έναντι 50 δολαρίων σε πολυτελές εστιατόριο στη Σιγκαπούρη τον Δεκέμβριο του 2020…

Παράλληλα, ο Watson πρόσθεσε ότι ο Γκέιτς «βγάζει έτσι αμέτρητους αγρότες στο ταμείο ανεργίας, ενώ αγοράζει ρεκόρ γεωργικών εκτάσεων και μονοπωλεί την παγκόσμια παραγωγή τροφίμων». Δεν είναι ο μόνος, που εστιάζει στο γεγονός ότι ο Γκέιτς έχει αποκτήσει τώρα 268.000 στρέμματα γης σε 19 Πολιτείες των ΗΠΑ.

​Την ίδια ώρα, ο Γκέιτς ζει σε ένα αρχοντικό 6.000 περίπου τετραγωνικών μέτρων στην Πολιτεία της Ουάσινγκτον, ενώ καταναλώνει 2.000 λίτρα καυσίμου ανά ώρα πτήσης με το ιδιωτικό του τζετ, σύμφωνα με επικριτές του βιβλίου του και των περιβαλλοντικών ευαισθησιών του.

sputniknews.gr

Previous Article

Εγκύκλιος Τριωδίου Μητροπολίτου Κυθήρων Σεραφείμ

Next Article

Η Ελληνική Κυβέρνηση να σταθούν δίπλα στον αντιπρόεδρο της ΚΑΒΗ Μόντη Κολίλα

Διαβάστε ακόμα