Οριοθετήθηκε η δασική πυρκαγιά στο Άγιο Όρος

Share:

 

Οριοθετήθηκε λίγο μετά τις 15:00, το μεσημέρι του Σαββάτου, η φωτιά που έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση του Αγίου Όρους, στην ευρύτερη ευρύτερη περιοχή της Μονής Μεγίστης Λαύρας.

Στη μάχη με τις φλόγες, όλες αυτές τις ώρες, έχουν ριχτεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Στην επιχείρηση κατάσβεσης εξακολουθούν να συμμετέχουν τέσσερα καναντέρ και ένα ελικόπτερο με συνεχείς ρίψεις νερού, έντεκα οχήματα με 43 πυροσβέστες και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Η δασική πυρκαγιά εκδηλώθηκε πέντε χιλιόμετρα βόρεια – βορειοδυτικά της Μεγίστης Λάβρας χωρίς, ωστόσο, να απειλείται κάποιο μοναστήρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα από κεραυνό που έπεσε σε μια δύσβατη χαράδρα στη θέση Γουρνούδες και σιγόκαιγε όλο το βράδυ. Οι πρώτες φλόγες εμφανίστηκαν νωρίς το πρωί και λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή πήρε γρήγορα διαστάσεις.

Σημειώνεται πως το βράδυ της Παρασκευής ένα δυνατό μπουρίνι έπληξε το Άγιον Όρος με ριπές ανέμων και πλήθος κεραυνών, γεγονός που έθεσε σε κινητοποίηση το πυροσβεστικό κλιμάκιο και τις δυνάμεις της αστυνομίας.

pontosnews.gr

Previous Article

Η επερχόμενη καταστροφή στο Άγιον Όρος και στην Ελλάδα, και ο ρόλος των κομμάτων

Next Article

Ἀρχιμ. Φιλόθεος: Νουθεσίες καί Συμβουλές στόν Ἀπόηχο τῆς Λειτουργικῆς Ἀναγέννησης