Ουκρανία: Απείλησαν κληρικό ότι θα απαγάγουν τον γιό του

Share:

Όπως έχει καταγγείλει στο Sputnik o Αρχιεπίσκοπος Θεοδόσιος του Μπογιάρκα (σ.σ. ενός προαστίου του Κιέβου), βικάριος του Μητροπολίτη Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας Ονούφριου, οι προσπάθειες για απόκτηση τη εκκλησιαστικής περιουσίας από τις νέες δομές, θα ενταθούν αυτήν την περίοδο.

«Και κάθε εκκλησία που κατασχέθηκε, κάθε εξόριστη οικογένεια ιερέων, κάθε δάκρυ ή σταγόνα αίματος που χύνονται σε αυτούς τους διωγμούς θα είναι στη συνείδηση αυτού του ιεράρχη προσωπικά» είχε επισημάνει, αναφερόμενος στις αποφάσεις του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Ένα ακόμη θλιβερό περιστατικό ιδιαίτερης σκληρότητας, συνέβη στην νοτιοδυτική Ουκρανία και συγκεκριμένα στην περιοχή Ζακαρπάτια.
Ομάδα εθνικιστικών οργανώσεων και υποστηρικτές του λεγόμενου “Πατριαρχείου Κιέβου”, κατέλαβαν τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή Γιασίν στην Ζακαρπάτια.

Οι εθνικιστές οι οποίοι είχαν πανό στα χέρια με σύνθημα “η κόλαση είναι δική σας”, απείλησαν τον εφημέριο π. Βιτάλιο πως θα απαγάγουν τον γιό του, αν προβάλει αντίσταση στην κατάσχεση του Ναού.

Σύμφωνα με τον π. Βιτάλιο οι εθνικιστές ήταν περίπου 100 άτομα, και απειλούσαν τους ενορίτες να υπογράψουν την μετάβαση του Ιερού Ναού στην νέα Εκκλησία της Ουκρανίας.

“Είναι τρομερό αυτό που ζούμε! Μας απειλούν ότι θα απαγάγουν τα παιδιά μας, μας απειλούν ότι θα χάσουμε την δουλειά μας, μας απειλούν ότι θα κάψουν τα σπίτια μας! Είναι ψέμματα ότι οι μεταφορές των ναών θα είναι ειρηνικές και φιλικές, εδώ ζούμε μια τρομοκρατία” – πρόσθεσε ο π. Βιτάλιος.

Previous Article

Η Σερβία χωρίς το Κόσσοβο δεν θα είναι Σερβία

Next Article

Το δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή του πρώην Μητροπολίτη Βίνιτσας Συμεών