Ουκρανία: Εάν παραδοθεί η Λαύρα, θα αρχίσουν καταλήψεις και άλλων ναών του Κιέβου

Share:

Σύμφωνα με τους δικηγόρους των ενοριών UOC, ο προϋπολογισμός των επιδρομέων δεν σχεδιάστηκε για μια πολύμηνη αντιπαράθεση με τους υπερασπιστές της Λαύρας του Κιέβου των Σπηλαίων.

Οι καταλήψεις των ναών της UOC στο Κίεβο αναβάλλονται λόγω του γεγονότος ότι οι επιδρομείς δεν είναι σε θέση να σπάσουν την αντίσταση των υπερασπιστών του κύριου ορθόδοξου ιερού – της Αγίας Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου. Δικηγόροι που εκπροσωπούν τα συμφέροντα των ενοριών της UOC μίλησαν σχετικά σε συνάντηση των κληρικών της Επισκοπής Κιέβου, γράφει dialogtut.org.

«Υπήρξαν πληροφορίες ότι ένα μεγάλο χρηματικό ποσό πήγε στην ομάδα δικηγορικών γραφείων που ήταν υπεύθυνη για επιδρομές, – είπαν οι δικηγόροι χαρακτηριστικά. – Υπήρχε η άποψη ότι πήγαν για άλλους ναούς του Κιέβου. Αποδείχθηκε – στη Λαύρα. Είχαν σκοπό να την «πάρουν μέσα σε τρεις μέρες». Και μετά βίας υπολόγισαν τον προϋπολογισμό για περισσότερους από 7 μήνες ενεργούς αντιπαράθεσης. Αυτό είναι σημαντικό να το γνωρίζετε για να είστε ενήμεροι και να κατανοήσετε: όσο η Λαύρα κρατάει, η κατάληψη των υπόλοιπων μοναστηριών και ναών του Κιέβου αναβάλλεται. Μόλις οι υπερασπιστές παραδοθούν, οι επιδρομείς θα κάνουν τα επόμενα βήματά τους σε λίγες μέρες».

Όπως έγραψε η ΕΟΔ, οι δικηγόροι των ενοριών UOC είπαν στους ιερείς του Βικαριάτου Ομπούχοβ ότι κατά τη διάρκεια των «μεταβάσεων» στην OCU, όλα τα θέματα για λογαριασμό των οπαδών του Ντουμένκο εποπτεύονται από «την ίδια διάσημη ομάδα νομικών εταιρειών» με πολύ μεγάλο προϋπολογισμό.

Νωρίτερα, η ΕΟΔ ανέφερε ότι οι κάτοικοι της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου και ενεργοί λαϊκοί κάλεσαν τους Ορθόδοξους πιστούς να προσέρχονται για καθημερινή προσευχή στή Λαύρα.

spzh.news

Previous Article

Αλεξάνταρ Βούτσιτς: Η Σερβία χρειάζεται εταίρους, όχι χορηγούς

Next Article

Ανακοινωθέν Ι. Σ. Ουκρανικής Ορθόδ. Εκκλησίας προς επισκόπους, κλήρο, μοναχούς