Ουκρανία: Επικήρυξαν ιερείς και πιστούς.

Share:

Φωτογραφία ἀρχείου

Κόλλησαν σε ναούς αφίσες με σύνθημα: ”σκοτώστε τους Μοσχοβίτες”! Στον ΟΗΕ απευθύνει έκκληση ο Μητροπολίτης Ονούφριος για τους διωγμούς!!

Σε μια εκκλησία του Ορθόδοξου Πατριαρχείου της Μόσχας, που βρίσκεται στην περιοχή Lvov, οι Ουκρανοί ήρθαν να κολλήσουν αυτή την αφίσα που γράφει “σκοτώστε τους Moskal το Μοσκοβίτες” (Ρώσους), από τη δεκαετία του ’90, δεκάδες ιερείς του Πατριαρχείου Μόσχας έχουν δολοφονηθεί, ξυλοκοπήθηκαν, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, λοιδωρήθηκαν, διώχθηκαν, εξαφανίστηκαν. Σώματα και περιουσίες θυσιάστηκαν σε αυτό το θρησκευτικό πόλεμο που κήρυξε η Δύση κατά της Ορθοδοξίας..
Η ορθόδοξη εκκλησία της Ουκρανίας απέστειλε έκκληση στον ΟΗΕ.
Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (UOC), Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριος, απηύθυνε έκκληση στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ.

«Η ηγεσία του ΟΗΕ έχει ενημερωθεί για τα αντιθρησκευτικά νομοσχέδια, τις προσωπικές κυρώσεις σε θρησκευτικά πρόσωπα στο UOC, καθώς και για τις παράνομες δραστηριότητες των αρχών και τις τοπικές ρυθμίσεις», ανέφερε η ανάρτηση του UOC.

Η ορθόδοξη εκκλησία της Ουκρανίας περιγράφει αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία ως Διάκριση πολιτών για θρησκευτικά φρονήματα και πεποιθήσεις.

 

Από τον Νοέμβριο του 2022, η αιμοσταγής υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) διενεργεί έρευνες σε ναούς και στις επισκοπές της σε όλη τη χώρα, ασκούνται «πολιτικές» κατηγορίες εναντίον ιερέων της UOC, έχουν ανακοινωθεί κυρώσεις σε ιεράρχες των εκκλησιών, 13 επίσκοποι στερήθηκαν την ιθαγένειά τους με το διάταγμα του Zelensky, κατάσχεσαν τη Λαύρα Σπηλαίων του Κιέβου και εκατοντάδες ναούς…

dimpenews.com

Previous Article

Η Κρατικής Εθνοπολιτική αποκάλεσε την UOC «δομική υποδιαίρεση Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας»

Next Article

Ιερέας UOC: Το κράτος που πολεμά την Εκκλησία θα αυτοκαταστραφεί