ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Καθημερινότητα οι κατασχέσεις ναών

Share:

Οι ολέθριες αποφάσεις του Φαναρίου αντί να φέρουν την ειρήνη  στην Ουκρανία την οδηγούν ολοένα και πιο πολύ στην αστάθεια και στη διχόνοια.

της Christelle Néant – Μετάφραση: Ευάγγελος Νιάνιος
Οι κατασχέσεις των εκκλησιών έγιναν μέρος της καθημερινής ζωής στην Ουκρανία από τότε που το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης εισέβαλε στην επικράτεια της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (UOC-MP) δημιουργώντας μια παράλληλη και σχισματική δομή στην οποία έχει παραχωρήσει αυτοκεφαλία. Δεδομένου ότι η πλειονότητα των Ουκρανών θέλει να παραμείνει πιστή στον Χριστό στην Εκκλησία του, οι εθνικιστές-σχισματικοί χρειάστηκαν να καταφύγουν στη δύναμη και την εξαπάτηση για να καταλάβουν τις εκκλησίες.

Ταυτόχρονα, οι σχισματικοί διόγκωσαν σε μεγάλο βαθμό τον αριθμό των εκκλησιών που είτε εντάχθηκαν είτε αναγκάστηκαν να ενταχθούν στη αποκαλούμενη σχισματική ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία (EOU). Ενώ το ουκρανικό κράτος διώκει και οι σχισματικοί μιλούν για 400-500 ενορίες, ένας νέος διαδραστικός χάρτης που εκδόθηκε από το Νομικό Τμήμα της Ουκρανικής Εκκλησιαστικής Εκκλησίας δείχνει ότι,μέχρι στις 26 Μαρτίου, 62 ενορίες δέχθηκαν επίθεση από σχιστικούς κλέφτες, των οποίων η πλειονότητα βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Σύμφωνα με στοιχεία της κανονικής Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, από το 2014 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2019, στην Ουκρανία, είχαν καταληφθεί 61 ναοί, 59 λεηλατήθηκαν, 13 πυρπολήθηκαν, 25 βανδαλίστηκαν, σε 11 σημειώθηκαν επιθέσεις εναντίον ιερωμένων και σε 30 προκλήσεις.
Σε μια πρόσφατη συνάντηση του Συμβουλίου των Εκκλησιών ολόκληρης της Ουκρανίας, ο Μακαριότατος Ουνούφριος του Κιέβου και πάσης Ουκρανίας εξήγησε ότι είχαν κατασχεθεί 55 ενορίες, αλλά άλλες 137 μεταφέρθηκαν από την παράνομη ψηφοφορία της κοινότητας [με την ψήφο και μη πιστών] ενάντια στη βούληση της κοινότητας των ενοριτών.
Οι πιστοί της κανονικής Εκκλησίας εξακολουθούν να υφίστανται τις διώξεις της κυβέρνησής τους και των Ουκρανών συμπατριωτών τους με ηρεμία, χωρίς να αντιδρούν βίαια.
agoravox.fr

Previous Article

Άνευ δικαιολογίας

Next Article

Μητροπολίτης Ονούφριος: «Στο μέλλον θα γίνει ένωση με τους Ουνίτες»

Διαβάστε ακόμα