Ουκρανός Ουνίτης Αρχιεπίσκοπος: Αισθανόμαστε ότι δεν ήρθατε μόνο σε Ορθόδοξους

Share:

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος συναντήθηκε με το Παν-Ουκρανικό Συμβούλιο Εκκλησιών και Θρησκευτικών Οργανώσεων, το οποίο τώρα διευθύνεται από τον Ουνίτη, Σβιατόσλαβ Σεβτσούκ.

Αισθανόμαστε ότι δεν ήρθατε μόνο στους Ορθόδοξους, είπε ο επικεφαλής της Ουκρανικής Ελληνόρρυθμης Καθολικής Εκκλησίας Σβιατοσλάβ Σεβτσούκ σε συνάντηση του Παν-Ουκρανικού Συμβουλίου Εκκλησιών και Θρησκευτικών Οργανώσεων με τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίο, που πραγματοποιήθηκε στις 23 Αυγούστου στην Ορθόδοξη Θεολογική Ακαδημία του Κιέβου της OCU, αναφέρθηκε από το γραφείο Τύπου της UGCC.

Η συνάντηση, την οποία ο Σεβτσούκ χαρακτήρισε μοναδική και ιστορική, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του επικεφαλής του Φαναρίου.

Εκ μέρους του Παν-Ουκρανικού Συμβουλίου Εκκλησιών, ο επικεφαλής της UGCC εξέφρασε ευγνωμοσύνη στον «καλό βοσκό» και φίλο της Ουκρανίας που αισθάνεται όλους τους «πόνους του ουκρανικού λαού».

«Κατά την επίσκεψή σας, θυμηθήκατε τους ήρωές μας, τους στρατιώτες μας που έδωσαν τη ζωή τους για μια ανεξάρτητη Ουκρανία. Συναντηθήκατε με Τατάρους της Κριμαίας και πρόσφυγες από την Κριμαία για να νιώσετε τον πόνο τους. Και σήμερα έχουμε την ευκαιρία να σας μιλήσουμε για την ευρύτερη θρησκευτική ζωή στην Ουκρανία και πιστεύουμε ότι δεν ήρθατε μόνο στους Ορθόδοξους, αλλά σε όλους τους Ουκρανούς, ανεξάρτητα από την εθνικότητα ή την ομολογία τους. Εκ μέρους όλης της θρησκευτικής κοινότητας, σας καλωσορίζουμε στο Κίεβο σήμερα», δήλωσε ο Σβιατοσλάβ Σεβτσούκ.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Ορθόδοξος Πατριάρχης δεν συναντήθηκε ποτέ με τους χιλιάδες πιστούς της UOC που ήθελαν να κάνουν τις ερωτήσεις τους στον επικεφαλής του Φαναρίου.

spzh.news

Previous Article

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ήρθε στο Κίεβο επειδή το Φανάρι χρειάζεται επίδειξη δύναμης

Next Article

H Ελλάδα επιβίωσε επειδή η Εκκλησία της χωρίστηκε από την Κων/πολη