Οχι απο τον πρόεδρο Ζελένσκι στον Πατριάρχη

Share:

Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες ετοιμάσθηκε κοινό ανακοινωθέν για την επίσκεψη του Προέδρου της Ουκρανίας κ. Ζελένσκι. Το καταπληκτικό είναι ότι ο ηγέτης της Ουκρανίας αρνήθηκε να το υπογράψει, ένα ακόμη σημάδι πού καταδεικνύει πού οδήγησαν οι αμερικανο-φαναριώτικες μεθοδεύσεις για την ψευδοεκκλησία της Ουκρανίας.

O νέος πρόεδρος της Ουκρανίας έτυχε θερμής υποδοχής στο Φανάρι από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, τον οποίο ευχαρίστησε για την υποστήριξή του. «Οι πολιτικές αρχές δεν πρέπει να παρεμβαίνουν στις υποθέσεις της Εκκλησίας», δήλωσε ο Ζελένσκι, ενώ ο Πατριάρχης επανέλαβε την υποστήριξή του στην εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου παραχώρησε αυτοκεφαλία στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, η οποία είχε χαρακτηριστεί σχισματική από το Πατριαρχείο Μόσχας, καθώς η γεωπολιτική σύγκρουση παρέσυρε και τις Εκκλησίες των δύο γειτόνων. Αντιδρώντας, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία διέκοψε κάθε σχέση με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, στο μεγαλύτερο σχίσμα του χριστιανικού κόσμου έπειτα από εκείνο του 1554. Μάλιστα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε απαξιωτικά για το Οικουμενικό Πατριαρχείο χαρακτηρίζοντάς το «τουρκική ενορία», ενώ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο έπλεξε το εγκώμιο του κ.κ. Βαρθολομαίου.

kathimerini.gr

Previous Article

Ἡ Μήτηρ τῆς Ζωῆς καὶ τὸ «πρόσωπον» τοῦ θανάτου

Next Article

Ο  ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΣ  ΜΟΡΦΟΥ  κ.  ΝΕΟΦΥΤΟΣ  ΚΑΙ  ΟΙ  ΕΠΙΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ