Οἱ Ρουμάνοι κληρικοί τῶν κοινοτήτων τῆς Οὐκρανίας ἀκολουθοῦν τήν κανονική Ἐκκλησία Κιέβου

Share:

Σύμφωνα με την Ιερά Σύνοδο της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, περισσότερες από 120 εθνοτικές ρουμανικές ορθόδοξες κοινότητες δραστηριοποιούνται στην Ουκρανία.

Οι ιερείς των ρουμανικών κοινοτήτων στην Ουκρανία δεν ανήκουν στο Πατριαρχείο της Ρουμανίας, αλλά κυρίως στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, αναφέρει το basilica.ro , επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του Πατριαρχείου Ρουμανίας Βασίλε Μπανέσκου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, οι Ορθόδοξοι Ρουμάνοι στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των ιερέων, «έχουν το καθήκον της συνείδησης να προσαρμοστούν με σοφό χριστιανικό, ειλικρινή και ρεαλιστικό τρόπο» για να ανταποκριθούν στην «τραγική πραγματικότητα» που υπάρχει σήμερα στη χώρα.

«Είναι απαραίτητο να διαφυλάξουμε και να καλλιεργήσουμε τη χριστιανική συνείδηση, την πίστη στην αλήθεια της πίστης και τις ηθικές αξίες που γεννιούνται από αυτήν», είπε ο Μπανέσκου.

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι η Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία υποστηρίζει τον σεβασμό των δικαιωμάτων της εθνικής ρουμανικής μειονότητας, διατηρώντας τη γλωσσική, θρησκευτική και πολιτιστική της ταυτότητα σε όλες τις χώρες, όχι μόνο στην Ουκρανία.

Όπως σημειώνεται από το basilica.ro, σύμφωνα με την Ιερά Σύνοδο της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, στην Ουκρανία, υπάρχουν περισσότερες από 120 Ρουμανικές Ορθόδοξες ενορίες, που βρίσκονται κυρίως στο βόρειο τμήμα της Επαρχίας Chernivtsi-Bukovyna της UOC.

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, ο Ρουμάνος πολιτικός Gelu Visan επέκρινε σκληρά τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy στην τηλεόραση της Ρουμανίας λόγω της καταστολής κατά του UOC. Συγκεκριμένα, ο Βισάν κατηγόρησε τον Ζελένσκι ότι σχεδίαζε να κλείσει «100 ρουμανικές εκκλησίες».
spzh.news
Previous Article

Ἀπάντηση τῶν ἀδελφῶν τῆς Λαύρας τοῦ Κιέβου στόν σχισματικό Ἐπιφάνιο

Next Article

Βλαντίμιρ Λεγκόϊντα: στην Ουκρανία καταπιέζεται το θρησκευτικό συναίσθημα