Οὐκρανός βουλευτής: Θρησκευτικές ὁμολογίες πού σχετίζονται μέ τήν Ρωσία θά ἀπαγορευθοῦν ἔως τά τέλη τοῦ χειμώνα!

Share:

 

Ο βουλευτής Φεντίρ Βενισλάφσκι είπε ότι οι διεθνείς νόμοι επιτρέπουν τον περιορισμό του δικαιώματος στη θρησκεία “για το συμφέρον της δημόσιας τάξης”.

Το σχέδιο νόμου για την απαγόρευση των θρησκευτικών οργανώσεων που συνδέονται με τη Ρωσική Ομοσπονδία, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή από το Υπουργικό Συμβούλιο , θα ψηφιστεί γρήγορα – θα εγκριθεί σε πρώτη ανάγνωση τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χειμώνα. Αυτό δήλωσε ένας βουλευτής του κόμματος “Υπηρέτης του Λαού”, μέλος της Επιτροπής Εικονικής Πραγματικότητας για την Εθνική Ασφάλεια, την Άμυνα και τις Πληροφορίες Φεντίρ Βενισλάφσκι στον αέρα του “Κανάλι 5” .

«Αυτό το νομοσχέδιο αποτελεί προτεραιότητα όσον αφορά στην εθνική ασφάλεια της Ουκρανίας. Τα ζητήματα διασφάλισης της κρατικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας υπερισχύουν σαφώς έναντι πιθανών αρνητικών κριτικών για την απαγόρευση δραστηριοτήτων θρησκευτικών οργανώσεων με επίκεντρο το Κρεμλίνο, οπότε προβλέπω ότι αυτός ο νόμος θα ψηφιστεί μάλλον γρήγορα», είπε ο βουλευτής. «Νομίζω ότι μέχρι το τέλος του χειμώνα, υπάρχουν όλες οι πιθανότητες να ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο τουλάχιστον σε πρώτη ανάγνωση».

Ο βουλευτής σημείωσε ότι ο χρόνος εισαγωγής εναλλακτικών νομοσχεδίων, που ορίζει ο κοινοβουλευτικός κανονισμός, ενδέχεται να συντομευτεί και μέχρι την επόμενη συνεδρίαση της Βουλής να υπάρξει «πλήρης εικόνα για το βασικό νομοσχέδιο και τα εναλλακτικά».

Σύμφωνα με τον Βενισλάφσκι, «διεθνείς νόμοι στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που διασφαλίζουν την ελευθερία της πίστης και της θρησκείας, επιτρέπουν τον περιορισμό αυτού του δικαιώματος προς όφελος, ιδίως, της δημόσιας τάξης».

«Νομίζω ότι στην τελική έκδοση θα γράψουμε το νομοσχέδιο με τέτοιο τρόπο ώστε εάν μια θρησκευτική οργάνωση δεν εγκαταλείψει τη διακυβέρνησή της από την επιτιθέμενη χώρα, δεν δηλώσει ότι δεν υπάρχουν δεσμοί –κανονικοί, οργανωτικοί ή νομικοί– τότε θα αποφασιστεί για κάθε συγκεκριμένη περίπτωση», είπε ο βουλευτής.

Όπως αναφέρθηκε, χθες το Υπουργικό Συμβούλιο εγγράφηκε στο σχέδιο νόμου της Rada αριθ. 8371 «Σχετικά με την εισαγωγή τροποποιήσεων σε ορισμένους νόμους της Ουκρανίας σχετικά με τη δραστηριότητα θρησκευτικών οργανώσεων στην Ουκρανία», που απαγορεύει τις θρησκευτικές ομολογίες με κυβερνητικά κέντρα στη χώρα επιτιθέμενη.

spzh.news

Previous Article

Στο χωριό Ταράσοβκα επιδρομείς της OCU έκαναν κατάληψη του ναού και ξυλοκόπησαν ενορίτες

Next Article

Το Υπ. Συμβούλιο της Ουκρανίας υπέβαλε νομοσχέδιο στη Βουλή για απαγόρευση θρησκειών που συνδέονται με τη Ρωσική Ομοσπονδία