Οὐκρανός Ἱεράρχης μήνυσε τόν πρόεδρο Ζελένσκι

Share:

 

Ένας δεύτερος ιεράρχης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας κατέθεσε μήνυση κατά της ουκρανικής κυβέρνησης, και συγκεκριμένα κατά του  Προέδρου Ζελένσκι.

Αυτή τη φορά, ο Σεβασμιώτατος Κονσταντίνοφ,  Παΐσιος (Shinkarev), εφημέριος της Επισκοπής Gorlovka, κατέθεσε μήνυση για το προεδρικό διάταγμα που εφάρμοσε την απόφαση του Συμβουλίου Άμυνας Εθνικής Ασφάλειας να επιβάλει κυρώσεις σε μεμονωμένους ιεράρχες και κληρικούς της Ουκρανικής Εκκλησίας, αναφέρει. η Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων , με αναφορά στον ιστότοπο του δικαστικού κλάδου της ουκρανικής κυβέρνησης .

Η υπόθεση, στην οποία  αναφέρεται ο Πρόεδρος Ζελένσκι ως κατηγορούμενος, έχει στόχο να «κηρύξει παράνομο και άκυρο το προεδρικό διάταγμα αριθ. 863/2022 της 11.12.2022».

Ο Σεβ. Παΐσιος ήταν μεταξύ των επτά κληρικών στούς οποίους επιβλήθηκαν κυρώσεις για 5 χρόνια στις 12 Δεκεμβρίου. Οι κυρώσεις περιλαμβάνουν διάφορους περιορισμούς σχετικά με τα οικονομικά και τα ταξίδια. Μια εβδομάδα πριν , ο Πρ. Ο Ζελένσκι είχε επιβάλει κυρώσεις σε εννέα ιεράρχες και έναν διάκονο.

Η Επισκοπή Gorlovka είναι μεταξύ εκείνων που αποφάσισαν να συνεχίσουν να τιμούν τη μνήμη του Πατριάρχη Κύριλλου στις Θείες ακολουθίες, ακόμη και μετά την αλλαγή του καταστατικού της UOC στο Συμβούλιο τον Μάιο.

Τον Ιανουάριο , ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Chernivtsi και Bukovina Μελέτιος άσκησε μήνυση κατά του Προέδρου σχετικά με τη διαταγή του από τις 28 Δεκεμβρίου που στέρησε από 13 ιεράρχες την ουκρανική υπηκοότητα.

spzh.news

Previous Article

Ἡ Ἐκκλησία τῆς Γεωργίας κάνει ἔκκληση γιά εἰρήνη καί ἑνότητα

Next Article

Συλλυπητήρια Επιστολή Του Σεβ. Μητροπολίτου Βολοκολάμσκ κ. Αντωνίου Του Πατριαρχείου Μόσχας