Ο αγώνας για να αποκοπεί ο ομφάλιος λώρος που συνδέει εκκλησία με την εκπαίδευση συνεχίζεται

Share:

Δεν άντεξε ο κ.Φίλης και ομολόγησε επιτέλους την αλήθεια. Δεν τον ενδιαφέρει η προστασία των προσωπικών δεδομένων ή η ταυτότητα αυτού του λαού. Το μόνο που τον ενδιαφέρει και αγωνίζεται λυσσαλέα είναι “να αποκοπεί ο ομφάλιος λώρος που συνδέει εκκλησία με την εκπαίδευση”. Τον καίει οποιοδήποτε σύνδεσμος υπάρχει μεταξύ εκκλησίας και εκπαίδευσης. Ευτυχώς κ.Φίλη ο Ελληνικός λαός δεν συμφωνεί μαζί σας, γι’ αυτό και σας τοποθέτησε στο περιθώριο της πολιτικής ζωής!

“Η απόφαση της υπουργού Παιδείας να συμμορφωθεί με την υπ’ αριθ. 28/2019 Απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) και να καταργήσει την αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας στους απολυτήριους τίτλους σπουδών είναι θετική”, υπογράμμισε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, σημειώνοντας πως “αυτό ακριβώς είχαμε παροτρύνει την κυρία υπουργό να κάνει αμέσως μόλις εκδόθηκε η απόφαση της Αρχής. Δυστυχώς, για την κυβέρνηση και για το σύνολο του πολιτικού μας συστήματος, η θεσμοθέτηση ενός αυτονόητου δημοκρατικού δικαιώματος γίνεται με καθυστέρηση πολλών ετών, ως συμμόρφωση στην απόφαση μιας Ανεξάρτητης Αρχής και όχι ως πρωτοβουλία και επιλογή της Πολιτείας”.

Ο ίδιος ανέφερε: “Οι αντιδράσεις από ακροδεξιούς παράγοντες και ΜΜΕ εναντίον της απόφασης της υπουργού Παιδείας δεν μας προκαλούν έκπληξη. Προέρχονται από τους ίδιους σκοταδιστικούς, παρεκκλησιαστικούς και εθνικιστικούς κύκλους, με τους οποίους είχε συμπαραταχθεί η ΝΔ και η ίδια η κυρία Κεραμέως σε ποικίλα μέτωπα αναχρονισμού, από τις ταυτότητες παλαιότερα, μέχρι τη μάχη εναντίον μου για τα νέα προγράμματα των Θρησκευτικών, την αντίδραση κατά της εφαρμοζόμενης και τιμώμενης σήμερα «προδοτικής» συμφωνίας των Πρεσπών και τη λυσσώδη εναντίωση σε κάθε βήμα χωρισμού Κράτους- Εκκλησίας”.

Παράλληλα, ο κ. Φίλης προσθέτει: “Το Υπουργείο Παιδείας και προσωπικά η κυρία Κεραμέως, μπορούν να υπολογίζουν στη συμπαράστασή μας απέναντι στις επιθέσεις που ήδη δέχονται από τους σκοταδιστικούς κύκλους, στο βαθμό που επιμείνουν στη θέση τους. Αντίθετα, αν υποχωρήσουν ή προσπαθήσουν να τους εξευμενίσουν σε άλλους τομείς ( μάθημα Ιστορίας, «ιεροδιδάσκαλοι στα σχολεία», εκκλησιαστική περιουσία κλπ), όπως, δυστυχώς, έχει διαφανεί μέχρι σήμερα, θα μας βρουν αποφασιστικά απέναντι”.

“Ο αγώνας για να αποκοπεί ο ομφάλιος λώρος που συνδέει, με τρόπο προνομιακό και αναχρονιστικό την εκκλησία με την εκπαίδευση συνεχίζεται και κάθε μικρή και μεγάλη νίκη προς αυτή την κατεύθυνση έχει τη σημασία της”, καταλήγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

sofokleousin.gr

Previous Article

Τὸ Ὑπουργεῖον Παιδείας εἰς αἰχμαλωσίαν

Next Article

Ἡ Ὀρθόδοξος Ἐκκλησία εἶναι ἀσκητικὴ

Διαβάστε ακόμα