Ο Αρχιεπίσκοπος στο υπουργείο Παιδείας

Share:

Εθιμοτυπική επίσκεψη στην υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως πραγματοποίησε  ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Θεοχάρης και τους υποδέχθηκαν στην είσοδο του υπουργείου η κ. Κεραμέως και ο γεν. γραμμ. Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Καλαντζής.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε μία καινούργια δημιουργική χρονιά τονίζοντας ότι πραγματοποιούμε ανταποδοτική εθιμοτυπική επίσκεψη, «αλλά δεν θα περιοριστούμε μόνο σε αυτό. Θα ανταλλάξουμε απόψεις για γενικά θέματα και θα καταστρώσουμε ένα πρόγραμμα συνεργασίας για το χειμώνα και τον καιρό που έρχεται».

Η υπουργός ανέφερε ότι «η συνάντηση εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας, ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας πάνω στη βάση ενός ειλικρινούς διαλόγου με σεβασμό πάντα στους διακριτούς ρόλους της πολιτείας και της Εκκλησίας και με κάθε διάθεση και πρόθεση για μια γόνιμη και ειλικρινή συζήτηση μεταξύ Εκκλησίας και πολιτείας. Θα συζητήσουμε διάφορα ζητήματα που άπτονται των σχέσεων μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας και έχουμε όλο τον χρόνο μπροστά μας για να συνεργαστούμε σε βάθος τον καιρό που θα ακολουθήσει».

Previous Article

Η επικεφαλής της Επιτροπής «Eλλάδα 2021» στον Αρχιεπίσκοπο

Next Article

Τι απαντά ο Ιερώνυμος στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων για την υγεία του Ειρηναίου