Ο ατρόμητος Ιεράρχης

Share:

Ο Σεβ. Κονίτσης είναι ο μοναδικός ίσως Ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος που έχει πραγματικά ένα και μόνον φόβον, τον «φόβον του Θεού». Όποιος φοβείται αληθινά τον Θεόν δεν τον φοβερίζουν οι πρόσκαιροι ηγετίσκοι του κόσμου τούτου, αλλά πορεύεται κατά το θέλημα της «άνωθεν εξουσίας», της αιωνίου, εις την οποίαν θα λογοδοτήσωμεν όλοι. Παραθέτομεν συγκλονιστικόν απόσπασμα από την εγκύκλιον δια την 25ην Μαρτίου:

«Όμως, τώρα φυσάνε άνεμοι αθεΐας και απιστίας στην ευλογημένη Πατρίδα μας. Επίμονες φωνές και προσπάθειες, επιδιώκουν να σπρώξουν στο περιθώριο της εθνικής ζωής την Εκκλησία. Μιλάνε κάποιοι για “ουδετερόθρησκο κράτος”. Και θέλουν να απαλείψουν από το Σύνταγμα την επίκληση του ονόματος της Αγίας Τριάδος, πέρα από τους όσους αντιχριστιανικούς νόμους έχουν ψηφισθή. Η Ελλάδα “ουδετερόθρησκο κράτος”; Η Ελλάδα, που με την δύναμη της Ορθοδοξίας ελευθερώθηκε, να γίνη τώρα “ουδετερόθρησκο κράτος”; Ποιοί είστε εσείς, οι ασήμαντοι άνθρωποι που κάνετε τέτοιες εισηγήσεις σ’ ένα λαό, που είναι ζυμωμένος με την θρησκεία του; Ποιοί είστε εσείς, που μιλάτε τάχα εν ονόματι της εξουσίας και θέλετε να μεταθέσετε “όρια α έθεντο οι πατέρες μας”. Ποιοί είστε σεις, που θέλετε να κάνετε άθρησκη την Ελλάδα, την Χώρα των Αγίων και των Ηρώων;

Ακούστε το, λοιπόν, και βάλτε το καλά στο μυαλό σας. Είστε πρόσκαιροι άρχοντες, ενώ ο Χριστός είναι αιώνιος και μένει εις αιώνας αιώνων. Η Εκκλησία είναι ανίκητη. Η πίστη είναι ριζωμένη βαθειά στις καρδιές. Ο,τι και αν κάνετε, τίποτε δεν θα πετύχετε, παρά μόνο να ντροπιαστήτε και να γίνετε καταγέλαστοι.

Γι’ αυτό, αδελφοί μου, ψηλά οι καρδιές. Τα σύννεφα της κακίας γρήγορα θα διαλυθούν. Και θα λάμψη λαμπρότερος ο Ήλιος της Δικαιοσύνης, ο Χριστός. Θαρσείτε. Ανδρίζεσθε. Κραταιούσθε. Χρόνια πολλά σε όλους, άγια, ευλογημένα. “Ευαγγελίζου γη χαράν μεγάλην”».

Previous Article

Αποκαλύπτουμε την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ για την εκκλησιαστική περιουσία

Next Article

Εκδήλωση στην Ι. Μ. Ηλείας

Διαβάστε ακόμα