Ο Βαρθολομαίος κρύβει τα Πρακτικά της Ενωτικής Συνόδου του Δεκεμβρίου 2018

Share:

Η σχισματική «Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας» δεν έχει πρόσβαση στην Ιδρυτική της Πράξη, αφού το Οικουμενικό Πατριαρχείο, προκειμένου να μην υπάρχουν στοιχεία που θα θέτουν υπό αμφισβήτηση τις διαδικασίες που το ίδιο επέβαλε, κρατά μυστικά στο Φανάρι τα Πρωτότυπα Πρακτικά του Ενωτικής Συνόδου που πραγματοποιήθηκε στο Κίεβο στις 15 Δεκεμβρίου 2018.

Εκεί ως γνωστόν μία σύναξη σχισματικών, αυτοχειροτόνητων, καθηρημένων και αναθεματισμένων, αποφάσισε υπό την Προεδρία των εκπροσώπων του Φαναρίου και του τ. προέδρου Ποροσένκο την δημιουργία νέας «Ορθόδοξης» εκκλησιαστικής δομής.

Αυτά καταγγέλλει ο σχισματικός Πατριάρχης Κιέβου Φιλάρετος, ο οποίος έχει επανειλημμένα ζητήσει από το Πατριαρχείο, χωρίς αποτέλεσμα, τα Πρακτικά, προκειμένου να αποδείξει με την βοήθεια νομικών, ότι υπήρξε πλαστογραφία και απάτη κατά τη διαδικασία της συνεδρίασης της Ενωτικής Συνόδου και των αποφάσεων σχετικά με το «Πατριαρχείο» του.

Ο «Πατριάρχης», ή «επίτιμος Πατριάρχης» κατά το Φανάρι, Φιλάρετος, σύμφωνα με δηλώσεις του, αναζήτησε χωρίς αποτέλεσμα τα Πρακτικά κατ΄αρχήν στο αρχείο της σχισματικής «Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας» κατά το χρονικό διάστημα που ήταν μέλος της Συνόδου της σχισματικής αυτής Εκκλησίας, αμέσως μετά τη χορήγηση του Τόμου.

Τότε διαπίστωσε ότι τα πρωτότυπα Πρακτικά είχαν υποκλαπεί και είχαν μεταφερθεί στο Φανάρι, προφανώς από τους εκπροσώπους του Πατριάρχη που συμμετείχαν στις εργασίες της Συνόδου.

Ο Φιλάρετος ήθελε να αποδείξει ότι κατά τις εργασίες της Ενωτικής Συνόδου είχε συμφωνηθεί ότι η Εκκλησία που θα ελάμβανε τον Τόμο ήταν η δική του, δηλαδή το Πατριαρχείο Κιέβου.

Με αυτό το στοιχείο δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει η διάλυση του οργανισμού του οποίου προΐσταται, η «Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία – Πατριαρχείο Κιέβου».

Η δημοσιοποίηση από τον Φιλάρετο του γεγονότος, ότι τα πρακτικά της Ενωτικής Συνόδου αποτελούν ένα επτασφράγιστο μυστικό του Φαναρίου, βάζει το θέμα και σε μια άλλη διάσταση, αυτή της εγκυρότητας της Συνόδου.

Παραμένουν ως άλυτα μυστήρια και αναπάντητα ερωτήματα, τα θέματα που συζητήθηκαν στις λεπτομέρειές τους, από ποιους και προς ποιούς ασκήθηκαν πιέσεις, η λίστα των συμμετεχόντων, το κατά πόσον οι συμμετέχοντες ήσαν «κληρικοί» ή απλά κομπάρσοι ρασοφόροι, ο ρόλος του τ. προέδρου Ποροσένκο στο Προεδρείο της Συνόδου, ο ρόλος των Πατριαρχικών εκπροσώπων, οι πιέσεις και υποσχέσεις προς τον Φιλάρετο, η διαδικασία απόδοσης σ’αυτόν του ανύπαρκτου τίτλου «επίτιμος Πατριάρχης» και άλλα πολλά.

Όλα αυτά τα ερωτήματα και πολλά άλλα θα πάρουν απάντηση… όταν αποχαρακτηριστούν από το Φανάρι τα κείμενα αυτά μετά από μερικές δεκαετίες.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι το εφεύρημα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου η «Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας» δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στην Ιδρυτική της Συνοδική Πράξη.

Ωστόσο, ο σχισματικός Πατριάρχης Φιλάρετος κάνει μεγάλο αγώνα, ώστε να μη διαλυθεί νομικά το «Πατριαρχείο» του και αναπόφευκτα στρέφεται εναντίον της «Εκκλησίας» του Επιφανίου αλλά και του Φαναρίου, που πιέζουν τους πολιτικούς προς αυτή την κατεύθυνση.

Κατά τον Φιλάρετο, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη νέα Ορθόδοξη σχισματική δομή που δημιούργησε στην Ουκρανία, παρά το γεγονός ότι την ονόμασε «Αυτοκέφαλη», έβαλε πολύ μεγαλύτερα δεσμά από ότι είχε βάλει το Πατριαρχείο της Μόσχας στην κανονική Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του «Πατριαρχείου του Κιέβου», ο πρώην βουλευτής Serhiy Melnychuk, δημοσίευσε στοιχεία παραβίασης του νόμου και απάτης, τόσο για τη διαδικασία διάλυσης της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου του Κιέβου, όσο και για την εγγραφή της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας στα αναγνωρισμένα από το κράτος ιδρύματα.

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι στην Ουκρανία δεν υπάρχει πρωτότυπο κείμενο του Ενωτικού Συμβουλίου της 15ης Δεκεμβρίου 2018, από το οποίο χρησιμοποιήθηκαν κάποια μόνο αποσπάσματα για τη διάλυση του «Πατριαρχείου» του Φιλαρέτου. Με αντίστοιχα νομικά επιχειρήματα δεν μπορεί να θεωρηθεί νόμιμη η εγγραφή στα Κρατικά Αρχεία της νέας δομής του Επιφανίου.

Πηγή:cerkva.info

Previous Article

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΡΑΦΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ…!

Next Article

Μπορεί να μας μεταλλάξει γενετικά το εμβόλιο του COVID 19 ;

Διαβάστε ακόμα