Ο δε ήρξατο αναθεματίζειν και ομνύειν

Share:

Όταν κυκλοφορήθηκε ότι ο Σεβ. Καλαβρύτων ζήτησε την παραίτηση του Αρχιεπισκόπου έσπευσε ο ίδιος κατεπειγόντως να αρνηθεί με κάθε κατηγορηματικότητα ότι δεν υπήρχε η παραμικρή πιθανότητα να πλήξει τον Μακαριώτατο. Ήταν πολύ γενναίο, για να είναι αληθινό. Συμφώνως με την ιστοσελίδα patrastimes.gr της 18ης Νοεμβρίου 2018:

«Δεν ανέφερα τίποτα περί παραίτησης του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της ιεραρχίας. Μίλησα μόνο υπέρ των εφημερίων και όχι κατά του Αρχιεπισκόπου», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο κ. Αμβρόσιος, προσθέτοντας μάλιστα ότι «εάν ένοιωθα την ανάγκη να πω για παραίτηση του Αρχιεπισκόπου, θα το έλεγα, διότι δεν διστάζω να πω την γνώμη μου.»

«Πήγα στην συνεδρίαση της ιεραρχίας, όντας ασθενής και παρακάλεσα να μιλήσω και να φύγω. Πρώτα είπα ότι το θέμα των εφημέριων είναι πολύ καυτό και αυτό πρέπει να συζητήσουμε, ενώ τα περιουσιακά είναι δεύτερα σε αυτή την φάση που βρισκόμαστε και τίποτε άλλο. Δεν ανέφερα τίποτα περί παραίτησης του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου», σημείωσε.

«Αυτό είναι μία ψευδής είδηση. Διότι, μπορεί με τον Αρχιεπίσκοπο να έχω διαφορετικές απόψεις, αλλά δεν τον μάχομαι με την έννοια ότι είπα κάτι για παραίτησή του. Δεν ήμουν στην συνεδρίαση της ιεραρχίας την στιγμή που δημιουργήθηκε ένταση και έφυγαν δύο αρχιερείς. Δεν ήμουν εκεί, για να πω ότι μέσα σε αυτή την ένταση ανέφερα και κάτι που δεν ακούστηκε καλά», πρόσθεσε ο Μητροπολίτης.

Και κατέληξε: «Είναι κακοήθεια αυτό και μάλλον είναι, για να πλήξουν τον Αρχιεπίσκοπο. Εάν ένοιωθα την ανάγκη να πω για παραίτηση του Αρχιεπισκόπου, θα το έλεγα, διότι δεν διστάζω να πω την γνώμη μου. Τον παρεκάλεσα να δούμε με πολύ προσοχή το θέμα της μισθοδοσίας του εφημεριακού κλήρου. Μίλησα υπέρ των εφημέριων και όχι κατά του Αρχιεπισκόπου. Έπειτα παρεκάλεσα να μου επιτρέψουν να φύγω, διότι ήμουν ασθενής».

Previous Article

«Θα τρίζουν τα κόκκαλα του πατέρα του κ. Τσίπρα»

Next Article

Βουλευτής καταγγέλλει Ιεράρχες για υπεξαίρεση

Διαβάστε ακόμα