Ο Επίσκοπος Αρσινόης Νεκτάριος είναι ο νέος Μητροπολίτης Κιτίου

Share:

Ο Επίσκοπος Αρσινόης Νεκτάριος είναι ο νέος Μητροπολίτης Κιτίου ύστερα από ομόφωνη απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου και θα ενθρονιστεί το απόγευμα της 6ης Αυγούστου, όπως δήλωσε ο ίδιος.

Μετά την εκλογή του ο Κιτίου Νεκτάριος δήλωσε πως επιστρέφει στη Λάρνακα, τον τόπο καταγωγής του, με πνεύμα θυσίας και τη διάθεση να αναλώσει εαυτόν για το καλό της Ιεράς Μητροπόλεως Κιτίου, δηλαδή, εξήγησε, για τον λαό της Λάρνακας και όλης της μητροπολιτικής περιφέρειας.

Ερωτηθείς αν αισθάνεται ιδιαίτερα βαρύ το φορτίο της διακονίας από τον μητροπολιτικό θρόνο Κιτίου δοθέντος ότι ο πρώτος Μητροπολίτης Κιτίου ήταν ο Άγιος Λάζαρος, ο Κιτίου Νεκτάριος είπε πως είναι ιδιαίτερα βαρύ το φορτίο καθώς πρώτος Επίσκοπος Κιτίου ήταν ο Άγιος Λάζαρος και επειδή τον διαδέχθηκαν πλειάδα αξιολόγων Αρχιερέων.

Αισθάνομαι το βαρύ φορτίο, αλλά ταυτόχρονα φέρω την ελπίδα ότι δια πρεσβειών του Αγίου Λαζάρου θα μπορέσουμε να φέρουμε σε αίσιο πέρας το έργο που μας ανέθεσε η Εκκλησία.

Ο Κιτίου Νεκτάριος είπε πως επιστρέφει στον τόπο καταγωγής του καθώς προ της εκλογικής του στον θρόνο της Λάρνακας προσέφερε τη διακονία του ως Επίσκοπος Αρσινόης διαμερίσματος Πόλεως Χρυσοχούς.

Ευχαρίστησε τη σύνοδο, η οποία με την ιερή της ψήφο του ανέθεσε τη διαποίμανση της Ιερής Μητρόπολης Κιτίου, ταυτόχρονα ανέφερε πως νιώθει ευγνώμων προς τη Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου και στον λαό της Λάρνακας για το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής και την ομόφωνη απόφαση της για την ανάθεση της Μητροπόλεως στον ίδιο.

Σε ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής αναφέρεται ότι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου συνήλθε την Τρίτη 30 Ιουλίου 2019, σε έκτακτη συνεδρία, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β΄ και επικύρωσε τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη Μητροπολίτη Κιτίου που έγιναν την Κυριακή, 28 Ιουλίου 2019.

ikypros.com

Previous Article

Διαρροαὶ πρὸς τὴν ROCOR

Next Article

Ἀπίστευτον: Ὀρθόδοξος ἀδελφότης «ἐπάνδρωσε» παπικὴν μονήν!

Διαβάστε ακόμα