Ο Ηγούμενος της Ι. Μ. Βατοπαιδίου στο State Department

Share:

Τι συμβαίνει με τον π. Εφραίμ; Η κλήση από το βαθύ κράτος των ΗΠΑ προβληματίζει ιδιαίτερα. Ελέγχουν την μασονία· θα ελέγχουν και το Άγιον Όρος; Όπως πληροφορηθήκαμε από την εφημερίδα «Ριζοσπάστης» της 3ης Οκτωβρίου 2018:

«Συνάντηση με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, είχε χτες ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου… Την ίδια ώρα, και ενώ η αμερικανορωσική αντιπαράθεση απλώνεται σε όλα τα μέτωπα (π.χ. και στην αναγνώριση του αυτοκέφαλου της ουκρανικής Εκκλησίας, με τη σύμφωνη γνώμη του Οικουμενικού Πατριαρχείου και οξεία την αντίδραση της Μόσχας), τη Δευτέρα επισκέφθηκε το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου, Εφραίμ.

Συναντήθηκε εκεί με στελέχη της αμερικανικής διπλωματίας και επισήμως συζήτησαν θέματα που «αφορούν την Ορθόδοξη Εκκλησία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και τον διωγμό υπό τον οποίον βρίσκονται χριστιανοί λαοί σε διάφορα μέρη του κόσμου». Την είδηση της επίσκεψης Εφραίμ στις ΗΠΑ φρόντισε να αναπαράγει ο Πάιατ από το προσωπικό του ιστολόγιο».

Previous Article

Ενταφιάζονται στην Κλεισούρα 573 Έλληνες πεσόντες του ’40

Next Article

Το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως χορηγεί αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Ουκρανίας

Διαβάστε ακόμα