«Ο Θεός είναι στο πλευρό σας», Ρωμαιοκαθολικοί ιεράρχες στις ΗΠΑ στήριξαν το ΛΟΑΤΚΙ

Share:
 Ιεράρχες της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, οι οποίοι στήριξαν το ΛΟΑΤΚΙ.

Ρωμαιοκαθολικοί ιεράρχες στις ΗΠΑ είναι βέβαιοι ότι όλοι οι άνθρωποι καλής θελήσεως πρέπει να βοηθούν, να υποστηρίζουν και να προστατεύουν τους νέους του ΛΟΑΤΚΙ.

Δέκα ιεράρχες της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στις ΗΠΑ απέστειλαν επιστολή υποστήριξης του νεανικού κινήματος ΛΟΑΤΚΙ στη χώρα, μετέδωσε η ιστοσελίδα tylerclementi.org.

«Ως καθολικοί επίσκοποι στις Ηνωμένες Πολιτείες μαζί με το Ίδρυμα του Τάιλερ Κλεμέντι υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των νέων του ΛΟΑΤΚΙ από τις ευπαθείς ομάδες στη χώρας μας», αναφέρει το κείμενο.

Ισχυρίζονται ότι «η Κατήχηση της Καθολικής Εκκλησίας διδάσκει ότι το ΛΟΑΤΚΙ πρέπει να αντιμετωπίζεται με ‘σεβασμό, συμπάθεια και ευαισθησία’».

Σύμφωνα με τους Ρωμαιοκαθολικούς επισκόπους, «όλοι οι άνθρωποι καλής θελήσεως πρέπει να βοηθούν, να υποστηρίζουν και να προστατεύουν τους νέους του ΛΟΑΤΚΙ, εκπρόσωποι των οποίων προσπαθούν να αυτοκτονήσουν πολύ περισσότερο από τους συνομήλικούς τους, συχνά καταλήγουν άστεγοι εξαιτίας εκδιώξεων από τις οικογένειές τους και αποτελούν αντικείμενα βίαιων πράξεων».

«Η Καθολική εκκλησία εκτιμά την δοθείσα από τον Θεό αξιοπρέπεια της ανθρώπινης ζωής, και δραττόμενοι της ευκαιρίας, θέλουμε να πούμε στους φίλους μας από το ΛΟΑΤΚΙ, ιδίως στους νέους, ότι σας υποστηρίζουμε και τασσόμαστε κατά οποιασδήποτε μορφής βίας, εκφοβισμού ή ενοχλήσεως, που στοχοποιούν εσάς. Πρώτα απ᾽όλα να ξέρετε ότι ο Θεός σας δημιούργησε, ο Θεός σας αγαπά και ο Θεός είναι στο πλευρό σας», δήλωσαν οι επίσκοποι της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στις ΗΠΑ.

Ανάμεσα στους υπογράψαντες την επιστολή υποστήριξης του ΛΟΑΤΚΙ ήταν ο καρδινάλιος Τζόζεφ Β. Τόμπιν, ο αρχιεπίσκοπος Τζον Π. Ντόλαν, ο Επίσκοπος Τόμας Γκάμπλτον και λοιποί ιεράρχες της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στις ΗΠΑ.

Previous Article

Μήνυμα της Ιεράς Συνόδου προς τους μαθητές για την εορτή των Τριών Ιεραρχών

Next Article

Τὰ «fake news» τοῦ «σβησμένου» Φαναρίου!

Διαβάστε ακόμα